HomeNieuwsZesdaagse van Rotterdam vernieuwt programma

Zesdaagse van Rotterdam vernieuwt programma

De Zesdaagse van Rotterdam (2 t/m 7 januari) aat verder in een nieuw jasje. Wedstrijdleider Michael Zijlaard heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd om voor meer strijd op de piste te zorgen. De meest in het oog springende wijziging betreft de dernyraces. Deze worden uit het reguliere programma gehaald en krijgen een eigen Derny Cup. ,,Het is een specialistisch onderdeel, waar de topfavorieten nog wel eens verstek lieten gaan. Door het als apart klassement in te richten, zorgen we ervoor dat er meer strijd komt en andere jongens hier voor hun kans zullen gaan”, vertelt Peter Schep, assistent wedstrijdleider.

Puntenkoers belangrijker
De koppelkoers, van oudsher het belangrijkste onderdeel van de zesdaagse, krijgt concurrentie van de puntenkoers. In de Rotterdamse Six zullen de koppels namelijk niet alleen aan de bak moeten in ‘de grote jacht’, maar later op de avond ook nog eens vol in de beugels voor de puntenkoers, waar serieus meer punten te verdienen zullen zijn voor het algemeen klassement. Schep: ,,Daar maken we ons minder populair mee bij de coureurs, maar we willen nog meer sportief vuurwerk op de avond.”

Het deelnemersveld in Rotterdam bestaat onder meer uit de koppels Niki Terpstra/Iljo Keisse, Kenny De Ketele/Jasper De Buyst en de Spanjaarden David Muntaner/Alberto Torres.

Presentatie Roompot-Orange
Om de Zesdaagse voor het publiek nóg aantrekkelijker te maken, is het randprogramma uitgebreid. Zo presenteert Roompot-Organge Cycling zich op 2 januari aan een vol Ahoy en kunnen toeschouwers met winst in een sprintduel een VIP-pakket winnen. De aanstormende talenten uit de Six Day Talent Cup staan verder niet alleen in het voorprogramma, maar keren ook later op de avond nog eens terug om zich in de kijker te rijden. Muziek komt als vanouds van huisband The Kik.

Als mediapartner van de Zesdaagse van Rotterdam geeft Wieler Revue binnenkort veel vrijkaarten weg. Houd onze website en  nieuwsbrief dus in de gaten!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Meer zoals dit

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...