Boeckmans winnaar in Nokere Koerse (VIDEO)

Kris Boeckmans was vandaag de beste op Nokereberg. Na bijna tweehonderd kilometer won de Belg van Lotto-Soudal Nokere Koerse-Danilith Classic. Justin Jules (Veranclassic-Ekoi) werd tweede, Scott Thwaites (Bora-Argon 18) derde.

Het eerste uur werd afgewerkt aan vijftig kilometer per uur. Geen enkele renner zag een ontsnapping zitten, pas in de plaatselijke ronde kwam een vlucht op gang. David Boucher (Fdj.fr), Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen-Baloise), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Dieter Bouvry (Roubaix-Lille Métropole) en Alphonse Vermote (Vastgoedservice-Golden Palace) weekten zich los van het peloton en hadden halverwege de koers vier minuten te pakken.

 

De vijf werden op vijftig kilometer van de streep bij de kraag gevat door het peloton, onder invloed van Team Roompot. In de finale waren er nog enkele aanvallen te zien van onder andere Dylan Teuns (BMC). Alles kwam in de laatste plaatselijke ronde bij elkaar voor een sprint bergop. Daarin was Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) de sterkste.

Auteur(s)

Gerelateerd nieuws

Top