Mathieu van der Poel 32ste in eerste wereldbeker MTB

Huijbergen - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme -  Mathieu Van der Poel of BKCP - Powerplus  pictured during mountainbiketraining  - photo WH/PN/Cor Vos © 2016

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste wereldbeker MTB gereden. In het Australische Cairns eindigde hij op de 32ste plaats. De zege was voor wereldkampioen Nino Schutter, met de 21 plaats was Michiel van der Heijden de beste Nederlander. 

Direct na de start maakte Van der Poel zo’n dertig plaatsen goed. Aangezien Van der Poel op de 72ste plaats startte, kon hij niet meteen aan de kop van de wedstrijd verschijnen. Na een half uur lag de veldrijder op de dertigste plek met nog zo’n anderhalve minuut te overbruggen tot de kop van de koers. Daar zou Van der Poel niet meer geraken, want in de laatste rondes liepen de besten nog flink op hem uit waardoor hij genoegen moest nemen met een 32 plaats.

 

 

Auteur(s)

Gerelateerd nieuws

Top