Peter Sagan mag naar Spelen Rio als mountainbike

San Diego - USA - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme -  Peter Sagan (Slowakia / Team Tinkoff - Tinkov) celebrates his win with the podium girls  pictured during  stage - 1 of the Amgen Tour of California 2016 from San Diego to San Diego - photo Oran Kelly/Cor Vos © 2016***USA Out***

Peter Sagan mag als mountainbike deelnemen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Hij krijgt het enige Slowaakse ticket in deze discipline.

De wegwedstrijd slaat Sagan over omdat hij het parkoers te zwaar acht voor zijn mogelijkheden. De voorbereiding verliep niet helemaal vlekkeloos voor Sagan, maar een vierde plek in zijn tweede mountainbike-race volstond voor de bond om hem het ticket toe kennen. “We hebben alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en besloten om Sagan het ticket te geven”, aldus de Slowaakse wielerbond. “Hij heeft in het verleden bewezen mountainbikewedstrijden te kunnen winnen, wij denken dat hij voor het beste resultaat kan zorgen in Rio.”

Na de Tour zal Sagan zich volledig op de mountainbike toeleggen. Hij heeft dan vier weken de tijd, want de Olympische MTB-wedstrijd wordt op 21 augustus verreden.

Auteur(s)

Gerelateerd nieuws

Top