HomeNieuwsTOUR: Tweede etappe in tien beelden

TOUR: Tweede etappe in tien beelden

Peter Sagan pakte vandaag voor het eerst in zijn loopbaan de gele trui. Wieler Revue selecteert voor u tien mooie beelde...

Peter Sagan pakte vandaag voor het eerst in zijn loopbaan de gele trui. Met zijn ritzege van vandaag komt de teller in de Tour op vijf ritzeges te staan. Het was al van de zevende etappe in de Tour de France van 2013 geleden dat de huidige wereldkampioen nog een rit won.

De Slowaak was verrast; hij dacht dat er nog twee renners vooruit waren. Bijna was er inderdaad een renner vooruit gebleven, maar de strijdlustige Jasper Stuyven werd halverwege de slotkilometer gegrepen. Wieler Revue selecteert voor u tien mooie beelden van deze prachtige etappe.

1.

Mark Cavendish wordt voor de start van de tweede etappe vergezeld door een horde Frans uitgedoste dames. Mark Cavendish wordt voor de start van de tweede etappe vergezeld door een horde Frans uitgedoste dames.

2.

Al gauw rijdt een kopgroep van vier weg. Paul Voss (Bora-Argon 18) wil zijn bolletjestrui verdedigen en neemt ploeggenoot Cesare Benedetti mee. Zij krijgen gezelschap van de Noor Vegard Breen (Fortunéo-Vital Concept) en de Vlaamse Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Al gauw rijdt een kopgroep van vier weg. Paul Voss (Bora-Argon 18) wil zijn bolletjestrui verdedigen en neemt ploeggenoot Cesare Benedetti mee. Zij krijgen gezelschap van de Noor Vegard Breen (Fortunéo-Vital Concept) en de Vlaamse Jasper Stuyven (Trek-Segafredo).

3.

Het peloton liet het viertal rustig uitlopen en passeerde hier één van de fraaie gebouwen aan de Normandische kust. Het peloton liet het viertal rustig uitlopen en passeerde hier één van de fraaie gebouwen aan de Normandische kust.

4.

Gedurende de etappe werd het duidelijk dat Jasper Stuyven de kopgroep op sleeptouw nam. Hij hield er de bergtrui aan over. Maar Stuyven wilde meer: in zijn jacht naar de etappezege werd hij pas op 500 meter van de streep gepakt door het peloton. Gedurende de etappe werd het duidelijk dat Jasper Stuyven de kopgroep op sleeptouw nam. Hij hield er de bergtrui aan over. Maar Stuyven wilde meer: in zijn jacht naar de etappezege werd hij pas op 500 meter van de streep gepakt door het peloton.

5.

Dat peloton, dat ging in uitgedunde vorm sprinten. En wie wint er dan nogal eens? Juist ja, wereldkampioen Peter Sagan. Hij dacht echter dat hij derde werd. Dat peloton, dat ging in uitgedunde vorm sprinten. En wie wint er dan nogal eens? Juist ja, wereldkampioen Peter Sagan. Hij dacht echter dat hij derde werd. “I was thinking in the front was two guys”, vertelde de Slowaak achteraf in typisch flamboyant Sagan-Engels.

6.

Sagan klopte Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) en Alejandro Valverde (Movistar). Vlak daarachter werd Wilco Kelderman knap zesde. In de achtergrond is ook Bauke Mollema te zien. Die mocht tevreden zijn met een negende stek. Sagan klopte Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) en Alejandro Valverde (Movistar). Vlak daarachter werd Wilco Kelderman knap zesde. In de achtergrond is ook Bauke Mollema te zien. Die mocht tevreden zijn met een negende stek.

7.

De ongelukkigen vandaag? Richie Porte rijdt op iets minder dan vijf kilometer lek en verliest bijna twee minuten. Contador valt voor de tweede dag op rij en krijgt 48 seconden aan de broek. Maar we mogen van Contador verwachten dat hij weer iets uit de hoge hoed tovert! De ongelukkigen vandaag? Richie Porte rijdt op iets minder dan vijf kilometer lek en verliest bijna twee minuten. Contador valt voor de tweede dag op rij en krijgt 48 seconden aan de broek. Maar we mogen van Contador verwachten dat hij weer iets uit de hoge hoed tovert!

8.

Cavendish mocht voor het eerst in zijn leven van het geel genieten. Hij moest het meteen weer afgeven, ook aan iemand die voor het eerst het geel aan mocht trekken. Reto Hollenstein vergezelt hem over de streep en feliciteert hem met een dag in het geel. Cavendish mocht voor het eerst in zijn leven van het geel genieten. Hij moest het meteen weer afgeven, ook aan iemand die voor het eerst het geel aan mocht trekken. Reto Hollenstein vergezelt hem over de streep en feliciteert hem met een dag in het geel.

9.

Inderdaad, dat betekent dat Sagan even die prachtige regenboogtrui moet ruilen voor het geel. Maar hij neemt zijn wereldkampioenentricot maar wat graag mee op het podium. Inderdaad, dat betekent dat Sagan even die prachtige regenboogtrui moet ruilen voor het geel. Maar hij neemt zijn wereldkampioenentricot maar wat graag mee op het podium.

10.

Maar het is eigenlijk onwaarschijnlijk dat we die regenboogtrui nog terug zien. Sagan staat immers in het groen en de traditie leert ons dat hij deze trui drie weken draagt en niet meer af staat. Het is voor Sagan enkel zaak om op nog meer etappezeges te jagen. En als dat leidt tot spectaculaire finales zoals het slot van de tweede etappe, zijn wij tevreden! Maar het is eigenlijk onwaarschijnlijk dat we die regenboogtrui nog terug zien. Sagan staat immers in het groen en de traditie leert ons dat hij deze trui drie weken draagt en niet meer af staat. Het is voor Sagan enkel zaak om op nog meer etappezeges te jagen. En als dat leidt tot spectaculaire finales zoals het slot van de tweede etappe, zijn wij tevreden!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van der Poel over afwezigheid Van Aert en Stuyven: ‘Jammer voor de Ronde, maar vooral voor Wout en Jasper zelf’

Afgelopen week stond hij in tegenstelling tot concurrenten niet aan de start in Dwars...

Oprichtster AG Insurance-Soudal verlaat de ploeg uit onvrede, AG Insurance wordt eigenaar

Het kibbelt achter de schermen bij AG Insurance-Soudal, sinds dit seizoen WorldTour-ploeg in het...

📸 Visma – LAB onthult unieke podiumtrui, EF Education-EasyPost met retroshirt naar de Ronde

Vroeger koersten renners een heel jaar lang (of zelfs meerdere seizoenen) in hetzelfde shirt....

Alpecin-Deceuninck onthult selectie voor de Ronde, Jasper Philipsen blijft thuis

Zoek zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen niet naar Jasper Philipsen. Alpecin-Deceuninck onthulde zopas...

Meer zoals dit

Van der Poel over afwezigheid Van Aert en Stuyven: ‘Jammer voor de Ronde, maar vooral voor Wout en Jasper zelf’

Afgelopen week stond hij in tegenstelling tot concurrenten niet aan de start in Dwars...

Oprichtster AG Insurance-Soudal verlaat de ploeg uit onvrede, AG Insurance wordt eigenaar

Het kibbelt achter de schermen bij AG Insurance-Soudal, sinds dit seizoen WorldTour-ploeg in het...

Alpecin-Deceuninck onthult selectie voor de Ronde, Jasper Philipsen blijft thuis

Zoek zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen niet naar Jasper Philipsen. Alpecin-Deceuninck onthulde zopas...