HomeNieuwsKennett wint individuele tijdrit, Viviani leidt Olympische omnium

Kennett wint individuele tijdrit, Viviani leidt Olympische omnium

Dylan Kennett won vanmiddag de tijdrit van het onderdeel omnium. De Nieuw-Zeelander was sneller dan Glenn O'Shea en Elia...

Dylan Kennett won vanmiddag de tijdrit van het onderdeel omnium. De Nieuw-Zeelander was sneller dan Glenn O’Shea en Elia Viviani.

Na een spectaculaire afvalkoers vannacht was het nu de beurt aan de kilometer tijdrit. Het vierde onderdeel van het totaal van zes disciplines binnen het omnium. Lasse Norman Hansen had gisteren de eerste twee onderdelen gewonnen. Zowel op de scratch als de individuele achtervolging van vier kilometer was hij de beste. Hij had goede papieren om als eerste in het klassement de eerste dag af te ronden.

De Deen werd ook in 2012 in Londen al Olympisch kampioen omnium. In de afvalkoers liet hij het echter volledig afweten. Hij liet zich verrassen na een paar rondes en werd als eerste geëlimineerd. Elia Viviani versloeg uiteindelijk Thomas Boudat in de sprint voor de winst van de eliminatierace, de Fransman pakte de leiding over van Hansen.

Duel

De achttien renners werden in heats aan elkaar gekoppeld. Ze moesten één tegen één de tijdrit afleggen. Dat was echter niet het geval voor de Zwitser Gael Suter. Zijn tegenstander Jasper de Buyst uit België had er de brui aan gegeven. De Zwitser zette met 1.04.433 een eerste richttijd neer.

In de tweede heat was het al tijd voor Tim Veldt. Hij nam het op tegen Leung Chun Wing uit Hong Kong. De Nederlander had na een redelijke voorsprong aan de start toch wat concurrentie van Leung. Toch was Veldt net sneller. Hij klokte 1.03.464. Het duurde pas tot de zesde heat voor die tijd werd verbeterd. De Nieuw-Zeelander Dylan Kennett reed 1.00.923, waar ook de Australiër Glenn O’Shea met 1.02.332 sneller was.

Daarna was het tijd voor de kleppers. Tweevoudig wereldkampioen omnium Fernando Gaviria nam het op tegen Lasse Hansen. Zij, maar ook de volgende twee Mark Cavendish en Roger Kluge, moesten meerdere seconden toegeven op Kennett. Hij leek op weg naar de zege in de tijdrit. De laatste heat was interessant om te zien wie de leiding ging nemen, met vanavond nog twee onderdelen op het programma. Elia Viviani tegen Thomas Boudat vormde het laatste duel. De Italiaan versloeg zijn Franse tegenstander maar kon ook lang niet aan de tijd van Kennett komen.

De Nieuw-Zeelander won het onderdeel, voor zijn directe tegenstander O’Shea en Viviani. Die nam daarmee een serieuze optie op de Olympische titel in het omnium. De Italiaan had nu 140 punten, zowel Boudat als Cavendish had veertien punten achterstand. Ook Gaviria en Kluge hadden met 22 punten achterstand op Viviani nog uitzicht op een medaille.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Meer zoals dit

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...