Opvallend: MTB-pedaal oorzaak bosbrand Californië

Dramatic low angle view showing  a male mountain biker cycling along a forest track next to the sea . Taken in Fanefjord Woods on the island of Mon in Denmark. The camera is mounted low down looking back towards the chain and back wheel to give a different wide angle perspective with some motion blur in the foreground. Shallow focus point on the front chain ring of the bike. Horizontal format with some copy space.

Onderzoekers concluderen dat de bosbrand in Inyo National Forest veroorzaakt is door de vonken van een mountainbike-pedaal dat op een steen sloeg.

In het uitermate droge bosgebied in Californië en Nevada begon op 5 augustus een brand. Uit onderzoek blijkt dat de oorzaak het slaan van een MTB-pedaal op een steen is geweest.

“Er is niet veel voor nodig om het droge gras te ontsteken”, zegt fire prevention technician Kirstie Butler tegen Bikeradar.com. “Zelfs iets heel kleins kan een vuur veroorzaken in Inyo National Forest. Vergelijk het met het slaan van een vuursteen.”

In Inyo National Park loopt de Lower Rock Creek Trail, een bijna 26 kilometer lange MTB-route.

“Het gaat er niet om dat we met vingers willen wijzen”, vervolgt Butler. “We begrijpen dat mountainbiken erg populair is en we zeggen ook niet dat dit een reden is om MTB’ers te weren. Iedereen moet zich gewoon bewust zijn van de gevaren tijdens deze extreme droogte.”

Foto: iStockphoto

Gerelateerd nieuws

Top