HomeNieuwsOpvolger Rabobank-Liv bekend: Fortitude Pro Cycling

Opvolger Rabobank-Liv bekend: Fortitude Pro Cycling

Rabobank-Liv gaat per 1 januari door als Fortitude Pro Cycling. Het vrouwenteam zal onder andere bestaan uit Marianne Vo...

Rabobank-Liv gaat per 1 januari door als Fortitude Pro Cycling. Het vrouwenteam zal onder andere bestaan uit Marianne Vos, Anouska Koster en Kasia Niewiadoma.

De ploeg bestaat uit een mix van elf talenten en ervaren rensters met potentieel. Meervoudig wereld- en olympisch kampioene Marianne Vos is met haar naam en faam een uithangbord van het team. Zij gaat voor een volgende olympische campagne (2020). Ook Nederlands kampioene Anouska Koster en Pools kampioene Kasia Niewiadoma zijn blikvangers.

“De selectie is vooral samengesteld op basis van gretigheid”, zegt teammanager Eric van den Boom. “Bij iedere gecontracteerde renster hebben we ons afgevraagd: zijn de passie en absolute wil om te winnen en voor elkaar door het vuur te gaan voor 200 procent aanwezig? We zijn ervan overtuigd dat al onze rensters hoog scoren op de fortitude-meter. Met deze groep rijden we komend seizoen een aantrekkelijk, internationaal programma. Het doel is om op het allerhoogste niveau mee te strijden om de prijzen.”

Business-peloton

Het doel van Fortitude Pro Cycling is om samen met aan de ploeg gelieerde partners voor een langere periode waarde toe te voegen aan het top- en breedtesportklimaat. Fortitude Pro Cycling staat open voor nieuwe samenwerkingen met het bedrijfsleven die passen bij de doelstellingen en uitstraling van de wielerploeg.

Van den Boom: “Kleine zelfstandigen, familiebedrijven, grotere firma’s met een omvangrijk personeelsbestand, multinationals; werkelijk alle bedrijven die geloven in ons verhaal en zich willen verbinden met topsport kunnen onderdeel zijn van Fortitude Pro Cycling. Zij zijn vertegenwoordigd in het Fortitude Business Peloton en staan heel dicht op de wielerploeg. We gaan voor samenwerking met het bedrijfsleven en bieden unieke mogelijkheden die, zeker in het vrouwenpeloton, vandaag de dag nog ongewoon zijn. Het doel is om meerwaarde voor alle betrokkenen te creëren.”

Fortitude Pro Cycling bestaat in 2017 uit: Rotem Gafinovitz (Israël), Yara Kastelijn (Nederland), Lauren Kitchen (Australië), Jeanne Korevaar (Nederland), Anouska Koster (Nederland), Riejanne Markus (Nederland), Kasia Niewiadoma (Polen), Anna Plichta (Polen), Valentina Scandolara (Italië), Moniek Tenniglo (Nederland), Marianne Vos (Nederland).

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Meer zoals dit

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...