HomeNieuwsAdrie van der Poel: 'Caubergcross generale repetitie WK 2018'

Adrie van der Poel: ‘Caubergcross generale repetitie WK 2018’

Adrie van der Poel ziet de Caubergcross van zondag als generale repetitie voor het wereldkampioenschap veldrijden van 20...

Adrie van der Poel ziet de Caubergcross van zondag als generale repetitie voor het wereldkampioenschap veldrijden van 2018 in Valkenburg.

Dat zei de vader van Nederlands kampioen veldrijden Mathieu van der Poel voorafgaand aan de wereldbekercross van Valkenburg. Zondag vormt die de derde manche van de wereldbekercyclus.

“Het wordt een generale repetitie voor de strijd om de regenboogtrui”, aldus parkoersbouwer Adrie van der Poel. “De belangrijkste wijziging? Dat de start en finish nu aan de andere kant van het Casino liggen. Zondag vormt de ideale gelegenheid om al het nieuwe uit te testen in een wedstrijdsituatie.”

Van der Poel stelt dat de vernieuwingen plaats vonden na opmerkingen van renners, publiek en UCI-commissarissen. “Het is 3.350 meter lang, de meeste ondergrond is weiland, gevolgd door bospaden en verharde wegen.” De eerste twee wereldbekercrossen vonden plaats in de Verenigde Staten. In zowel Las Vegas als Iowa was wereldkampioen Wout van Aert van een andere categorie.

Modder

Die wereldkampioen verwacht dat sommige stroken in Valkenburg er slecht bij zullen liggen. “Ik denk dat we in Valkenburg enkele modderstroken kunnen verwachten”, vertelde hij de Vlaamse pers. “Zeker als er op dat parkoers deze week veel wordt getraind.” De Belg benadrukt wel dat de weersvoorspellingen gunstiger zijn dit weekeinde.

“Op de schuine kanten zal het technische aspect naar boven komen. De cross in Valkenburg is voor explosieve crossers, er zijn zelfs enkele stroken waar je moet lopen”, legt Van Aert uit. “Alles wat bergopwaarts is, gaat over asfaltwegen. Zonde dat ze daar de graskanten niet gebruiken. Maar het wordt een lastige wedstrijd.”

Vanmiddag starten Van Aert en Van der Poel in de Niels Albert-cyclocross in Boom. De organisatie van die cross pakt uit met een stunt. De zoon van Patrick Lefevere, helikopterpiloot, vliegt na de cross de broers Van der Poel en wereldkampioen Van Aert over naar Valkenburg.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Meer zoals dit

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...