‘Utrecht hengelt naar Vuelta-start 2020’

Neeltje Jans  - Zeeland - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Ten Dam Laurens (Team LottoNL - Jumbo) - Vanmarcke Sep (Team LottoNL - Jumbo) pictured during  le Tour de France 2015 - stage 2 - from Utrecht to Neeltje Jans (Zeeland) -166 KM - on sunday 05-07-2015 - photo Dion Kerckhoffs//Davy Rietbergen/Cor Vos © 2015

Utrecht staart zich niet blind op een Vuelta-start in 2019. Ook een jaar later de opening van de Spaanse rittenkoers verzorgen is een optie, aldus het Business Peloton Utrecht.

Eerder dit jaar werd bekend dat Utrecht de start van de Vuelta a España graag in 2019 naar Nederland wil halen. Maar inmiddels sijpelen de berichten door dat het Business Peloton Utrecht het vizier op het jaar daarop richt.

“Onze voorkeur gaat uit naar 2019, want dan is er geen EK voetbal, WK voetbal of Olympische Spelen. Dan hebben we dus maximale exposure”, aldus BPU-voorzitter Cor Jansen in het sportprogramma Namen & Rugnummers van RTV Utrecht. “Maar we denken ook serieus na over 2020.”

In 2019 lijkt de voorkeur van Vuelta-organisatie Unipublic uit te gaan naar de Spaanse regio Levante.

In 2015 startte de Tour de France nog in de Domstad, waar Rohan Dennis de eerste gele trui via de tijdrit greep.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws

Top