Kluge en Grasmann weer terug aan kop in Zesdaagse Rotterdam

Rotterdam - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - baan - track - piste - illustration  pictured during the Zesdaagse 2017 in Ahoy - Rotterdam - foto Davy Rietbergen/Carla Vos/Cor Vos ©2017

Roger Kluge en Christian Grasmann staan weer aan de leiding van de Zesdaagse van Rotterdam. Een dag eerder verspeelden ze de eerste plaats nog aan het koppel Lasse Norman Hansen en Michael Morkov, maar het Duitse duo stelde orde op zaken. 

In de koppelkoers zette zij hun concurrenten direct op een rondje. Die positie werd vervolgens niet meer weggegeven. De leiders hebben nu een totaal aantal punten van 106. Norman Hansen en Morkov hebben 154 punten, maar kijken ook tegen een achterstand aan van drie rondes. De derde plek is momenteel in handen van Wim Stroetinga en Dylan van Baarle. Zij hebben 115 punten, maar liggen eveneens drie rondjes achter.

Het hoogtepunt van de avond in Ahoy was echter de prestatie van Matthijs Büchli. De zilveren medaille winnaar op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro verbrak het vorig jaar gereden record van Jeffrey Hoogland op de tijdrit.

Foto: Cor Vos 

Auteur(s)

Gerelateerd nieuws

Top