HomeNieuwsDegenkolb wil bij Trek-Segafredo rampjaar doen vergeten

Degenkolb wil bij Trek-Segafredo rampjaar doen vergeten

Voor John Degenkolb werd 2016 een jaar om snel te vergeten. Bij Trek-Segafredo hoopt de Duitser alle ellende kwijt te zi...

Voor John Degenkolb werd 2016 een jaar om snel te vergeten. Bij Trek-Segafredo hoopt de Duitser alle ellende kwijt te zijn om weer veel te winnen.

De Duitser was één van de zes renners die vorig jaar in januari waren betrokken bij een groot ongeval. Een Britse vrouw reed tegen de richting in en maaide het zestal, dat op trainingstocht was, van de weg. “Het eerste wat ik dacht was: ‘Ik moet mijn vrouw spreken en zeggen dat wat ze ook hoort, ik okay ben en dat het goed komt.'”

Dege maakte zijn rentree in Rund um den Finanzplatz, vroeger Rund um den Henninger Türm. “Maar pas vanaf de Tour de France voelde ik dat ik op de goede weg was. Dat er bijna geen pijn meer was en dat het goed aanvoelde.” De pijn, die zat hem in zijn linker wijsvinger, waar nog platen uit gehaald moesten worden. Dit gebeurde medio november 2016.

John Degenkolb komt vanaf 2017 uit voor Trek-Segafredo. Bron: Trek-Segafredo John Degenkolb komt vanaf 2017 uit voor Trek-Segafredo. Bron: Trek-Segafredo

Op de weg terug

Bij Trek-Segafredo werkt Degenkolb met Nate Koch, een fysiotherapeut. “Mijn linker wijsvinger gaf me nog wat problemen in de sprints”, aldus de Duitser. Zijn fysiotherapeut legt uit: “In het wielrennen zijn er zes contactpunten tussen man en machine: de handen, de voeten en de zitbeenknobbels. Een probleem in eender van die punten kan de hele machine beïnvloeden. Je gaat een andere positie aannemen, waardoor je minder efficiënt gaat koersen en kracht verliest. Ik werk met de renners om ze alle kracht uit hun lichaam te laten halen.”

Koch vindt dat het goed gaat met Degenkolb. “John ziet er goed uit, helemaal op de weg terug. Hij werkt hard om weer goed op conditie te komen en ligt op schema om in topvorm te zijn in april.” En Dege zelf? “Ik heb van vorig jaar geleerd goed naar mijn lichaam te luisteren. De slechte ervaring heeft me een meer professionele renner gemaakt. Iedere oefening doe ik nu aan 100% en ik concentreer me op de belangrijke dingen in wielrennen en in het leven. Natuurlijk was het een teleurstelling om mijn winst in Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix niet te kunnen verdedigen. Maar het geeft me alleen maar meer motivatie om ze weer te rijden. Ik wil ze het jaar erop weer starten met rugnummer 1.”

Foto

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...