Thomas: “Ik zou de Tour ooit als kopman willen rijden”

Nice - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme -  Nicolas Roche (Irland / Team Sky) - Geraint Thomas (GBR / Team Sky) pictured during the stage 7 of the 74th Paris - Nice cycling race, a stage of 134 kms with start in Nice and finish in Nice, France  - photo VK?PN/Cor Vos © 2016

Geraint Thomas maakt al jaren deel uit van het machtige Sky-bolwerk en fungeert in de Tour als meesterknecht voor Chris Froome. Toch zou de Brit in de toekomst graag eens voor zich zelf willen rijden in Frankrijk.

Thomas is momenteel in de Tour Down Under om zijn campagne in 2017 af te trappen. Hij steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Natuurlijk wil ik ooit eens als kopman in de Tour starten. Dat is toch de mooiste wedstrijd van allemaal.” Thomas zal dit jaar zijn kans mogen gaan in de Giro, een wedstrijd waarin Sky nooit optimaal presteerde. “Op de een of andere manier zijn onze kopmannen in de Giro nooit tot hun recht gekomen. Voor mij is het een mooie uitdaging om dat wel te doen.

Kopmanschap delen

Thomas zal samen met Mikel Landa het kopmanschap dragen in de Giro. Over de leidersrol maakt hij zich niet druk. “Dat zal tijdens de koers wel duidelijk worden. Zolang we eerlijk zijn naar elkaar toe voorzie ik geen problemen. Het kan ook een voordeel zijn om het kopmanschap te delen. Als hij aanvalt kan ik afwachten en vice versa.”

Auteur(s)

Gerelateerd nieuws

Top