HomeNieuwsLars Boom toch in zeskoppige selectie WK veldrijden

Lars Boom toch in zeskoppige selectie WK veldrijden

Lars Boom neemt aankomend weekend deel aan het WK veldrijden. De renner van Team LottoNL-Jumbo is opgenomen in de select...

Lars Boom neemt aankomend weekend deel aan het WK veldrijden. De renner van Team LottoNL-Jumbo is opgenomen in de selectie.

Dat maakte de KNWU bekend in een persbericht. Boom is één van de zes Nederlanders die op het wereldkampioenschap voor elite mannen in actie mogen komen. Afgelopen weekend kwam de renner van Team LottoNL-Jumbo niet aan de start in de wereldbekercross van Hoogerheide. Hij trainde liever met zijn ploeg voor de weg in Spanje. “Ik wil liever wat uren maken voor het wegseizoen”, reageerde hij vanuit Spanje.

Naast hem maken Lars van der Haar – gisteren winnaar in Hoogerheide – Corné van Kessel (3de in Hoogerheide), David van der Poel en Stan Godrie ook deel uit van het zestal dat voornamelijk rond Mathieu van der Poel zal draaien. De renner van Beobank-Corendon maakte gisteren, al dan niet bewust, geen al te beste indruk in Hoogerheide, maar verwacht dat het aankomend weekend beter gaat.

Lars van der Haar won gisteren met een indrukwekkende solo in Hoogerheide. Lars van der Haar won gisteren met een indrukwekkende solo in Hoogerheide.

De Jong

“We beschikken over een zeer sterke WK-ploeg”, aldus bondscoach Gerben de Knegt in het persbericht. “We gaan met veel verwachtingen naar Luxemburg. Niet alleen bij de mannen doen we voor de titel mee, ook bij de vrouwen, beloften en vrouwenbeloften is dat het geval. Bij de junioren verwacht ik dat we meedoen voor de medailles.”

De vrouwenselectie bestaat uit Lucinda Brand, Sophie de Boer, Thalita de Jong, Maud Kaptheijns en Marianne Vos. Vos is, nauwelijks enkele weken na haar comeback in het veld, torenhoog favoriet voor de wereldtitel. De Jong viel gisteren hard in Hoogerheide, maar reist toch mee naar Luxemburg. “We hopen dat ze kan starten, maar de beslissing daarover nemen we pas aan het einde van de week. We laten deze afhangen van hoe Thalita zich voelt”, vertelt De Knegt.

Aankomende weekend staan de wereldkampioenschappen veldrijden op het programma. Deze worden gehouden in het Luxemburgse Bieles.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Lelijk of briljant? Deze koeien- en varkenswielerpakjes vallen in ieder geval op…

De tijd dat half Nederland in een shirtje van Rabobank de weg op ging...

Van Hooydonck over verhouding bij Alpecin-Deceuninck: ‘In volgende koersen staat Van der Poel nog twee trapjes boven Philipsen’

De wereldkampioen vertelt regelmatig dat hij over het algemeen een paar koersen nodig heeft...

Van der Poel verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck tot eind 2028! ‘Een logische keuze’

Eerder werd bekend dat Van der Poel voor tien jaar verbonden blijft aan het...

Monsterdeal! Mathieu van der Poel tot en met 2033 op Canyon-fietsen

De samenwerking werd bekrachtig in Koblenz, waar het hoofdgebouw is van het Duitse fietsenmerk....

Meer zoals dit

Van der Poel verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck tot eind 2028! ‘Een logische keuze’

Eerder werd bekend dat Van der Poel voor tien jaar verbonden blijft aan het...

Monsterdeal! Mathieu van der Poel tot en met 2033 op Canyon-fietsen

De samenwerking werd bekrachtig in Koblenz, waar het hoofdgebouw is van het Duitse fietsenmerk....

Ronde van Catalonië: Machtssprint van geïsoleerde Pogacar komt net te laat om Nick Schultz terug te pakken

De Ronde van Catalonië begon met een etappe met een aantal lastige klimmetjes, maar...