HomeNieuwsVuelta a San Juan: Boonen deze keer winnaar voor Quick-Step Floors

Vuelta a San Juan: Boonen deze keer winnaar voor Quick-Step Floors

Tom Boonen won de tweede etappe in de Vuelta a San Juan. In de Argentijnse provincie was hij te snel voor concurrenten E...

Tom Boonen won de tweede etappe in de Vuelta a San Juan. In de Argentijnse provincie was hij te snel voor concurrenten Elia Viviani en Matteo Malucelli.

Het was alweer tijd voor de tweede etappe van de Vuelta a San Juan. De eerste was een deels onbeschreven en deels veelbesproken rit. Onbeschreven vanwege het weinig boeiende koersverloop door de rit heen. Een kopgroep van zes die teruggepakt werd door het peloton. Deels veelbesproken door de organisatorische chaos die er in de slotkilometer ontstond. De organisatie had besloten het parkoers last minute te wijzigen. Daardoor ontstond een splitsing in de slotfase.

Wie daar geen last van bleek te hebben, was Fernando Gaviria. De Colombiaan van Quick-Step Floors ging na geweldig werk van Tom Boonen met de zege aan de haal. “Een enorme luxe hem als helper te hebben”, zei de sprinter over zijn laatste wagon. Nummer twee Elia Viviani beschreef de Colombiaanse winnaar als een “fenomeen, dat altijd op puur talent wint.”

Fernando Gaviria won met overmacht de sprint in de eerste etappe in San Juan. Fernando Gaviria won met overmacht de sprint in de eerste etappe in San Juan.

Weer enkel San Juan

Net als in de eerste rit was de stad San Juan ook in de tweede etappe het decor. Van en naar San Juan was het recept. 130 kilometer over opnieuw vlakke wegen. De topfavoriet was dan ook dezelfde als die van de eerste dag: Fernando Gaviria. Quick-Step Floors moest de koers controleren en met ploegen van zes renners maximaal werd dat moeilijker. Geen Boy van Poppel aan de start van de tweede rit. Hij was ziek, meldde werkgever Trek-Segafredo op Twitter.

Pedro González (Equipo Continental Municipalidad de Pocito) – gisteren ook al in de vlucht – en Antonio Roberto Cabrera (Selección de Chile) vormden het Argentijns-Chileense kopduo. Na verloop van tijd kwamen Gerardo Tivani, ploeggenoot van González, en Nicolás Naranjo (Agrupación Virgen de Fatima) aansluiten.

Sprintersbal

Leider Gaviria had trouwens bij de eerste tussensprint na 22 kilometer – het Argentijns-Chileense duo lag dan al op kop – de derde plaats en wat bonificatieseconden meegenomen. Het viertal reed aan 42 à 43 kilometer per uur, maar was niet sterk genoeg om de strijd met het peloton winnend af te sluiten.

Het werd opnieuw tijd voor de sprinters. De voorbereidingen werden nog even verstoord door de Argentijn Julian Barrientos, deze ronde uitkomend voor de Boliviaanse selectie. Het opnieuw massaal op de Argentijnse ronde afgekomen volk zag Bahrain-Merida en Trek-Segafredo het inleidende werk doen op weg naar de eindsprint.

Daarna nam Quick-Step Floors het heft in handen. Deze keer was het Gaviria die de sprint aantrok voor Tom Boonen. De Belg faalde niet en maakte het werk uitstekend af. Elia Viviani werd opnieuw tweede.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...