Campenaerts houdt Valverde af in Ruta del Sol

Plumelec - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Campenaerts Victor (Belgien / Team Lotto Nl - Jumbo)   pictured during  European Championships Cycling -  Men Elite  - ITT Time Trial individual - in Plumelec, France - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Victor Campenaerts(LottoNL-Jumbo) heeft de tijdrit gewonnen in de Ruta del Sol. De Belgische kampioen tijdrijden hield in en rond Lucena de Spaanse grootheden Valverde en Contador achter zich.

Victor Campenaerts heeft in Andalusië de champagne doen knallen voor LottoNL-Jumbo. Over een golvend parcours van 11,9 kilometer liet hij Alejandro Valverde één seconde achter zich. In het algemeen klassement neemt diezelfde Valverde de leiding over van Alberto Contador. Wout Poels was de eerste landgenoot op de 6de plaats. Met Tim Wellens was er nog een tweede Belg aanwezig in de top 10 op de zevende plek.Voor de 25-jarige Campenaerts is het de derde overwinning in zijn profbestaan.

Auteur(s)

Gerelateerd nieuws

Top