Castroviejo klopt Tony Martin in Algarve

Ponferrada - Spain  - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme -  Castroviejo Nicolas Jonathan (Esp - Movistar Team)  pictured during  Championnats du Monde UCI CLM/ UCI TT World Championships (Men Elite)  WC - Wereldkampioenschap Rime Trial Individual  - photo Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Anton Vos/Cor Vos © 2014

Tony Martin (Katjoesja) heeft zijn eerste nederlaag geleden als wereldkampioen tijdrijden. Der Panzerwagen werd in de tijdrit van de Ronde van Algarve geklopt door Movistar renner Jonathan Castroviejo.

In een vlakke tijdrit over 19 kilometer had de Spanjaard Castroviejo 4 tellen voorsprong op zijn Duitse collega Tony Martin. Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) mocht mee op het podium en verovert de leiderstrui.
Lars Boom zette de eerste richttijd neer en strandde uiteindelijk op een verdienstelijke vijfde plaats. Michal Kwiatkowski volgt in het nieuwe algemene klassement op 22 seconden van de nieuwe leider Primoz Roglic. Morgen staat er een vlakke etappe van 203 kilometer op het programma in Portugal.

Auteur(s)

Gerelateerd nieuws

Top