Pinot: “Deze zege, in rechtstreeks gevecht Contador, is heel speciaal”

ARPAJON-SUR-CERE, FRANCE - JULY 07:  Thibaut Pinot of France riding for FDJ signs autographs prior to stage six of the 2016 Le Tour de France a 190.5km stage from Arpajon-Sur-Cere to Montauban on July 7, 2016 in Arpajon-Sur-Cere, France.  (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Thibaut Pinot versloeg gisteren met een machtssprint Alberto Contador in de tweede etappe van de Ruta Del Sol. Voor de Fransman van FDJ was het al een vroege bevestiging dat hij op de goede weg is.

Thibaut Pinot heeft het klassement in de Giro d’Italia hoog op de agenda staan. De Fransman van FDJ boekte gisteren al een kleine mentale zege, door in een rechtstreeks duel Alberto Contador te verslaan in de Ruta Del Sol.

“We kijken allemaal naar Alberto, naar zijn eigenzinnige stijl”, zegt Pinot in L’Équipe. “Ieder ronderenner is geïnspireerd door hem. Een zege, behaald in een rechtstreeks gevecht met Contador, is heel erg speciaal voor mij. Hij is als het ware een model voor de hedendaagse klimmer.”

Foto: Getty Images

Gerelateerd nieuws

Top