Roglič na tweede plek: “Alles gegeven op slotklim”

Fóia - Portugal  - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme -   Primoz Roglic (SLO - LottoNL - Jumbo) - Daniel Martin (IRL - QuickStep - Floors) pictured during the Volta ao Algarve em Bicicleta 2017  stage 2 from  Lagoa - Foia, 189.30 km  - photo LB/RB/Cor Vos © 2017

Primož Roglič werd gisteren tweede in de Volta ao Algarve. Op de tweede dag van de Portugese rittenkoers verloor de Sloveen van LottoNL-Jumbo de sprint van Daniel Martin.

“Ik koers om te winnen, maar toch ben ik blij met mijn niveau”, aldus Primož Roglič. “Een tweede plek bewijst dat ik goed bezig ben. Martin was vandaag net iets sterker. Ik heb alles gegeven. Op de klim probeerde ik een aantal keer aan te vallen, maar ik raakte hem niet kwijt.”

Vorige week liet Roglič met een derde en een vijfde plaats in de Ronde van Valencia al zien dat hij in orde is. “Ik begin aardig op niveau te komen”, vervolgt Roglič. “Mijn goede vorm is er en ik wil er alles aan doen om dat te laten zien. Ik doe mijn best en dit was vandaag het resultaat. Dit geeft vertrouwen voor de komende dagen. Het was een zware dag en de ploeg heeft mij vandaag geholpen. Morgen moet ik opnieuw mijn best doen in de tijdrit.”

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws

Top