HomeNieuwsPoels ook in Vuelta geen kopman voor Team Sky

Poels ook in Vuelta geen kopman voor Team Sky

Wout Poels heeft in een exclusief interview met Wieler Revue aangegeven dat hij ook in de Vuelta waarschijnlijk geen kop...

Wout Poels heeft in een exclusief interview met Wieler Revue aangegeven dat hij ook in de Vuelta waarschijnlijk geen kopman zal zijn voor Team Sky. Onze landgenoot trekt zoals eerder bekend wel naar de Tour de France om in dienst te rijden van uittredend winnaar Chris Froome.

Begin dit jaar kondigde Team Sky al aan dat Wout Poels (29) geen kopman zal zijn in de Giro d’Italia. “Dat had ik nochtans wel gevraagd, maar helaas kunnen ze me het kopmanschap niet garanderen”, sprak een ontgoochelde Poels toen. De Britse formatie besliste om het kopmanschap voor de Giro uit te delen aan Mikel Landa en Geraint Thomas.

Nu heeft Poels in een exclusief interview met ons blad laten verstaan dat de rol van kopman ook in de Vuelta niet tot de mogelijkheden behoort. “We moeten het bekijken, maar ik denk het eerlijk gezegd niet”, vertelt Poels. Veel heeft er wellicht mee te maken dat Chris Froome aast op de dubbel Tour/Vuelta; een opdracht waar hij vorig jaar bijna in slaagde, toen hij tweede werd na Nairo Quintana.

Liefde voor de Ardense klassiekers

Verder in het interview spreekt de man uit Venray ook over zijn prille liefde voor de Ardense klassiekers. “Ik moet bekennen dat mijn kijk op de klassiekers de afgelopen jaren stevig veranderd is”, stelt Poels. “Vroeger lag mijn hart zeker bij het rondewerk, maar nu ik weet dat ik er kan meespelen voor de overwinning, ligt het misschien iets meer bij de klassiekers.”

Voor het Ardense drieluik zit Poels inmiddels helemaal op schema. Hij begon het seizoen sterk met een vierde plek in het eindklassement van de Ronde van Valencia. In de Ruta del Sol greep hij net naast de overwinning in de openingsetappe.

Het hele interview met Wout Poels kunt u lezen in ons volgende nummer. Daarin spreekt Poels ook openlijk over zijn grote aandeel bij de Tour overwinning van Chris Froome vorig jaar. Het nieuwste nummer van Wieler Revue ligt begin maart in de boekhandel.

Foto: Cor Vos

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Dumoulin: ‘Mis ergens wel stukje avontuur en adrenaline’

Het zou een vraag kunnen/moeten zijn in iedere wielerquiz: wanneer en waar reed Tom...

📸 Lelijk of briljant? Deze koeien- en varkenswielerpakjes vallen in ieder geval op…

De tijd dat half Nederland in een shirtje van Rabobank de weg op ging...

Van Hooydonck over verhouding bij Alpecin-Deceuninck: ‘In volgende koersen staat Van der Poel nog twee trapjes boven Philipsen’

De wereldkampioen vertelt regelmatig dat hij over het algemeen een paar koersen nodig heeft...

Van der Poel verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck tot eind 2028! ‘Een logische keuze’

Eerder werd bekend dat Van der Poel voor tien jaar verbonden blijft aan het...

Meer zoals dit

Van der Poel verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck tot eind 2028! ‘Een logische keuze’

Eerder werd bekend dat Van der Poel voor tien jaar verbonden blijft aan het...

Monsterdeal! Mathieu van der Poel tot en met 2033 op Canyon-fietsen

De samenwerking werd bekrachtig in Koblenz, waar het hoofdgebouw is van het Duitse fietsenmerk....

Ronde van Catalonië: Machtssprint van geïsoleerde Pogacar komt net te laat om Nick Schultz terug te pakken

De Ronde van Catalonië begon met een etappe met een aantal lastige klimmetjes, maar...