Annemiek van Vleuten volgt zichzelf op als kampioene

Van Vleuten wint het Montferlandse secondenspel met Ellen van Dijk.

Annemiek van Vleuten volgt zichzelf op als kampioene

Annemiek van Vleuten heeft zichzelf opgevolgd als Nederlands kampioene tijdrijden bij de vrouwen. De renster van Orica - Scott bleef Ellen van Dijk (Team Sunweb) vier seconden voor. Anna van der Breggen bezet de derde stek op het podium.

De eerste richttijd van de dag wordt neergezet door Chantal Blaak. De renster van Boels - Dolmans komt tot een tijd van 34’35”. Pas als de grote favorieten aan de finish komen moet ze de hotseat verlaten.

Allereerst is daar Roxane Knetemann. Zij komt op het heuvelachtige parkoers met start en finish in 's Heerenberg tot een tijd van 34’19”. Toch is ook die tijd bij lange na niet goed voor eremetaal. Knetemanns tijd wordt als eerste verbroken door Anna van der Breggen. De Olympisch kampioen van Rio de Janeiro is een dikke minuut sneller dan FDJ-renster Knetemann en komt tot 33’10”, uiteindelijk goed voor een derde plek.

Onderweg is Annemiek van Vleuten de sterkste. Ze noteert de snelste tussentijd. En ook aan de finish laat de Wageningse, die over een paar weken wil proberen om de Giro Rosa te winnen, zien dat ze de snelste is, al is het verschil nipt. Van Vleuten realiseert een tijd van 32’44” en is daarmee vier seconden sneller dan Ellen van Dijk.

Foto: Cor Vos