Danny van Poppel kiest voor LottoNL Jumbo

Nederlandse sprinter verlaat Team Sky voor hoofdrol bij Nederlandse ploeg.

Danny van Poppel kiest voor LottoNL Jumbo

Team LottoNL Jumbo heeft vandaag de komst van sprinter Danny van Poppel bevestigd. De Nederlander komt over van Team Sky, waar hij te weinig voor eigen kansen mocht sprinten. 

Van Poppel tekent voor twee jaar bij de ploeg van manager Richard Plugge waarin hij de kans krijgt om in de klassiekers en de sprints zijn talent te laten zien.

“Ik vind het supermooi om voor Team LottoNL-Jumbo uit te komen. Hoe de ploeg bezig is met het sprinten, spreekt mij erg aan. Dat is mijn hoofddoel, hoewel ik ook erg uitkijk naar de klassiekers. Ik weet dat die me liggen, maar door tegenslag kwam dat er de laatste jaren onvoldoende uit. Ik ben ook blij dat ik weer een grote ronde zal rijden,” aldus Van Poppel.

Sportief Directeur Merijn Zeeman prijst het talent van Van Poppel en ziet in hem een mooie toevoeging aan de al sterke sprinttrein. 

“Van Poppel krijgt de kans om zelf te sprinten. We zijn trots dat hij voor ons gekozen heeft en dat we nu twee sprinters binnen de gelederen hebben die tot de wereldtop behoren. We gaan eraan werken om Danny nóg sneller te maken en hem verder te ontwikkelen als wielrenner," zegt Zeeman. 

Foto: Cor Vos