Dylan Groenewegen wint eerste Na-Tourcriterium in Boxmeer

De winnaar van de Champs-Élysées wint het traditionele eerste rondje om de kerk.

Dylan Groenewegen wint eerste Na-Tourcriterium in Boxmeer
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Het is een mooie traditie. In de weken na de Tour bejubelt het publiek hun helden in de criteriums. Daags na de Tour werd in Boxmeer 'Daags na de Tour' verreden. Daar ging de overwinning naar Dylan Groenewegen. Koen de Kort en Tom Dumoulin zijn tweede en derde.

Giro-winnaar Tom Dumoulin liet tijdens het criterium zijn roze trui zien aan het toegestroomde publiek en animeerde de koers samen met de andere deelnemers. De overwinning zat er echter niet in voor Dumoulin, daar hij in de laatste rechte lijn geklopt werd door Groenewegen en De Kort. Een dag na zijn zege op de Champs-Élysées mocht de Amsterdammer opnieuw juichen.

Dylan Groenewegen de winnaar van Daags na de Tour 2017 in een vol Boxmeer https://t.co/1GJ1uhf2gY pic.twitter.com/fk5G3NUT0c — Daags na de Tour (@DaagsnadeTour) 24 juli 2017

Bij de vrouwen was Chantal Blaak eerder die dag de beste in de straten van Boxmeer. Ze kwam solo als eerste aan en nam haar Boels - Dolmans ploeggenote Amy Pieters en Marianne Vos (WM3) mee op het podium. 

In België werd het eerste Na-Tourcriterium in Aalst gewonnen door Oliver Naesen. Hij klopte Tourwinnaar Chris Froome in een rechtstreeks duel.

Foto: Cor Vos