Felline draagt proloogzege Romandië op aan Scarponi

De Italiaan van Trek-Segafredo eerde zijn landgenoot.

Felline draagt proloogzege Romandië op aan Scarponi
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Fabio Felline droeg zijn overwinning in de Ronde van Romandië op aan zijn overleden landgenoot Michele Scarponi.

Dat waren de woorden van de Italiaan in een persbericht van Trek-Segafredo. "Deze is voor Michele. Ook wil ik de zege opdragen aan een ander gezin dat dicht bij me staat en een week voor de familie van Michele in dezelfde situatie zat. Voor mij waren de laatste 10 dagen vreselijk."

In Luik wilde Felline al een goed resultaat halen voor de twee families, maar dat lukte niet. "Uiteindelijk was het niet zondag, maar vandaag dat ik ze kon eren." Op een nat parkoers in Aigle was de Italiaan de snelste in een tijd van 5 minuten en 57 seconden.

"Toen ik de route zag, met de klim en smalle bochten, wist ik dat het goed voor specialisten was. Maar ook goed voor de wat completere renners als ik", deed Felline zijn relaas. "Ik dacht voor het eerst aan het einde van een koers: 'Dit was perfect.'"

"Toch verwachtte ik deze overwinning nooit", ging Felline verder. "Dit is de grootste overwinning van dit seizoen tot nu toe en ik had deze zege nodig. Ik heb twee maanden vooraan gereden tussen de grote renners, maar geen resultaten behaald. Deze overwinning is goed voor mij en de ploeg."

Foto: Cor Vos