Giro 2017: Thomas en Landa kopmannen bij Team Sky

De Britse formatie vaardigt een bijzonder sterke formatie af voor de Giro.

Giro 2017: Thomas en Landa kopmannen bij Team Sky

Team Sky heeft zijn selectie voor de 100ste Giro d'Italia bekend gemaakt. Het rijkste team ter wereld stuurt een bijzonder sterk team af naar Italië.

Geraint Thomas en Mikel Landa worden de twee kopmannen. Voor Thomas wordt het zijn eerste opdracht als rondekopman. "Mijn voorbereiding is enorm goed gegaan", vertelt Thomas optimistisch. "Het winnen van de Tour of Alps gaf mij bovendien een echte boost."

Net als Thomas kijkt ook Landa enorm uit naar de Giro. "Het wordt een echte uitdaging. Maar ik voel dat ik de goede vorm te pakken heb", vertelt de Bask. "Zoals altijd is het een wedstrijd voor klimmers, iets dat me goed ligt."

De twee krijgen alvast genoeg steun mee voor in het gebergte. Salvatore Puccio en Diego Rosa zijn de Italiaanse vertegenwoordigers in het team. Opvallende afwezige is Elia Viviani. “Ik was helemaal klaar voor de Giro d’Italia, maar nu zal ik naar Californië gaan voor ritzeges", stelt de sprinter. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik ben niet blij om de Giro te missen, maar de ploegtactiek is om voor de volle honderd procent voor Geraint Thomas te gaan in het klassement.”

Selectie van Team Sky voor de Giro d'Italia:

Mikel Landa (SPA)

Diego Rosa (ITA)

Salvatore Puccio (ITA)

Geraint Thomas (GBR)

Philip Deignan (IRL)

Sebastian Henao (COL)

Vasil Kryienka (BLR)

Michal Golas (POL)

Kenny Elissonde (FRA)

Foto's: Cor Vos, ProCyclingStats