Jolien D’Hoore ploeggenote Van Vleuten bij Orica-Scott

Belgische sprintster en voorjaarsspecialist moet voor overwinningen zorgen.

Jolien D’Hoore ploeggenote Van Vleuten bij Orica-Scott

Orica-Scott heeft viervoudig Belgisch kampioen Jolien D’Hoore voor hun vrouwenploeg vastgelegd. De Belgische sprintster wordt daarbij teamgenote van Annemiek van Vleuten. Ze komt na drie jaar over van Wiggle-High5.

De ploeg is bezig aan het meest succesvolle jaar tot nu toe, en met de toevoeging van D’Hoore wil Australische ploeg nog meer overwinningen bijschrijven. De 27-jarige renster heeft een rappe sprint in de benen en daarnaast veel ervaring in de voorjaarsklassiekers.

“Het team heeft een goede mix van jonge en ervaren rensters,” geeft D’Hoore aan. “Ik ken de meeste renster wel, en ze hebben me echt verbaasd dit jaar. Ik kijk er naar uit om met ze samen te werken en om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen."

Sportdirecteur Gene Bates zegt veel vertrouwen te hebben in D’Hoore als nieuwe aanwinst.

“We zijn erg blij dat we Jolien voor het seizoen 2018 hebben kunnen vastleggen. We hebben haar al een tijd in het oog en het is geweldig dat de kans zich nu voordoet om samen te werken. Jolien heeft een paar van de grootste wedstrijden gewonnen die er zijn en ik hoop dat wij een omgeving kunnen bieden waarin ze op hoog niveau kan blijven presteren,” aldus Bates.

Foto: Cor Vos