Matthews heeft snelste benen in het Baskenland

Michael Matthews heeft de eerste etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen.

Matthews heeft snelste benen in het Baskenland
  • Michael Matthews Michael Matthews

Michael Matthews heeft de eerste etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Australiër van Team Sunweb rondde het werk van zijn team mooi af.

De Ronde van het Baskenland is traditioneel de aanloop naar de heuvelklassiekers. Alejandro Valverde is de grote favoriet voor de eindzege. De Spanjaard won in de voorbij Ronde van Catalonië drie etappes én het algemene klassement. 

Sprintersetappe

Vandaag was het echter nog de beurt aan de sprinters. De renners moesten onderweg drie beklimmingen bedwingen, waarvan de laatste op 60 kilometer van de streep. Drie renners maakten deel uit van de vroege vlucht. Yoan Bagot (Cofidis), Igor Anton (Dimension Data) en Luis Mas Bonet (Caja Rural) waren de gelukkigen.



De kans op een ritzege was gering. De vluchters kregen maar een kleine voorgift. Op 20 kilometer van de streep was hun liedje dan ook uitgezongen. Bagot mag morgen wel in de bergtrui starten.

Matthews wint knap

Team Sunweb controleerde heel de dag in dienst van Michael Matthews. De Australiër had zijn zinnen gezet op zijn eerste overwinning van het seizoen.  Aanvankelijk leek het nog fout te lopen, toen eerst Tim Wellens en vervolgens Julian Alaphillipe ten aanval trokken. Alaphillipe reed echter lek en we gingen naar een massasprint. Daarin toonde Matthews zich de snelste van het pak. Jay Mc Carty werd tweede, Simon Gerrans vervolledigde het podium.