Nieuwe Vlaamse klassieker eert helden van Eerste Wereldoorlog

Nieuwe wedstrijd in Zuid-Westen van België moet uitgroeien tot wedstrijd met hoog aanzien.

Nieuwe Vlaamse klassieker eert helden van Eerste Wereldoorlog

Flanders Classics en de organisatie van Gent Wevelgem hebben een nieuwe Vlaamse klassieker aangekondigd. De wedstrijd zal gehouden worden in de regio van Nord-Pas de Calais en de Westhoek en moet een eerbetoon worden aan de 100-jarige geschiedenis van Eerste Wereldoorlog worden.

De wedstrijd heeft de naam ‘The Great War Remembrance Race’ gekregen en zal verreden worden in de streek die voor eeuwig gekenmerkt zal zijn door zijn historische strijdtoneel. De wedstrijd is een najaarsklassieker en zal gehouden worden op 24 augustus. Hiermee valt de koers precies tussen de Hamburg Classic en de Bretangne Classic in.  

Met de organisatie van deze nieuwe eendagswedstrijd (categorie 1.1) hebben Flanders Classics en de Organisatie Gent-Wevelgem een duidelijk doel voor ogen: het uitbouwen van een gerenommeerde klassieker op de internationale wielerkalender. Want hoewel deze eerste editie van de Great War Remembrance Race een eerbetoon moet worden aan het 100-jarige einde van de Eerste Wereldoorlog, is het de bedoeling om aan de hand van deze koerswedstrijd deze historische oorlog blijvend onder de aandacht te brengen opdat we hem nooit zouden vergeten.

Foto: Cor Vos