Ronde van Romandië: proloog prooi voor Felline

De Italiaan was over een nat parkoers in Aigle de snelste.

Ronde van Romandië: proloog prooi voor Felline

Fabio Felline schreef de proloog van de Ronde van Romandië op zijn naam. De Italiaan van Trek-Segafredo klokte voor de poorten van het UCI-hoofdkantoor in Aigle de snelste tijd.

Na de voorjaarsklassiekers was het de beurt aan de klimmers. In de Ronde van Romandië kwamen de ronderenners met twee aankomsten bergop, een proloog en een individuele tijdrit alvast aan hun trekken.

Gestart werd met een individuele klokproef in en rond Aigle. Nabij het hoofdkantoor van de UCI was een technisch parkoers uitgestippeld, wat met de aanhoudende regenval nog moeilijker te berijden werd.

Fabio Felline zette al relatief vroeg de snelste tijd neer aan de streep. De Italiaan ging als voorlopig enige onder de grens van de zes minuten met een tijd van 5'57". Het werd al snel duidelijk dat deze tijd bijna onaantastbaar was op de natgeregende en technische omloop.

Felline moest lang wachten, want pas een uur en veertig minuten na zijn start was de laatste renner aan de beurt. Maar ook Alex Dowsett was niet in staat de tijd van Felline te verbeteren, die na de Trofeo Laigueglia zijn tweede seizoenszege boekte.

Foto: Cor Vos