Ronde van Romandië: Viviani neemt revanche voor niet Giro-selectie

De Italiaan won de derde etappe na een massasprint

Ronde van Romandië: Viviani neemt revanche voor niet Giro-selectie

Elia Viviani heeft de derde etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Italiaan haalde het in een massasprint voor zijn landgenoot Sonny Colbrelli.

Gisteren werd de tweede etappe in de Ronde van Romandië al ingekort wegens regen en sneeuw. Ook vanmorgen lag er een dik sneeuwtapijt in startplaats Payerne. Maatregelen moesten er echter niet getroffen worden want tijdens de rit konden de renners genieten van een schraal zonnetje. 

De weersverbetering inspireerde. Van bij de start werd er gekoerst met de gashendel open. Na twaalf kilometer konden 7 renners zich afscheidden van het peloton. De Belgen Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) en Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) kozen het hazenpad. De Italiaan Martinelli (Quick-Step), de Oostenrijker Pöstlberger (Bohra), de Let Skujins (Cannondale), de Canadees Houle (AG2R) en de Kazach Stalnov (Astana) konden aansluiten.

Armée stelt bergtrui veilig

De Gendt was voorin de motor van het gezelschap en ging aan de haal met de meeste bergpunten. De vluchters kregen echter maar een beperkte voorsprong van het peloton. Bahrein-Merida hield de touwtjes strak in handen in dienst van Sonny Colbrelli. Op 36 kilometer van het einde was het liedje van de vroege vluchters dan ook uitgezongen. Er volgde een periode van chaos waar Sander Armée van profiteerde om zijn bergtrui veilig te stellen. 

Froome trekt sprint aan

Na Armée muisde Alex Dowsett ervan onder in het peloton. De Britse tijdrijder reed snel een kloof van 20' bij elkaar. Het peloton liet andermaal niet begaan. Op 3 kilometer was de renner van Movistar eraan voor de moeite. In de laatste kilometer trok zowaar Chris Froome het peloton op een lint in dienst van Viviani. Het werk van de Tourwinnaar loonde, Viviani werkte het mooi af. De Italiaan van Team Sky won voor zijn landgenoot Colbrelli. Voor Viviani is het de eerste zegeruiker van het seizoen. Fabio Felline blijft leider.

Foto: Cor Vos, Tim de Waele, Twitter