Simon Gerrans naar BMC Racing

Ervaren Australische renner wordt wegkapitein voor Richie Porte en Greg van Avermaet.

Simon Gerrans naar BMC Racing
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet
  • Richie Porte Richie Porte

Het Zwitserse BMC Racing Team heeft vandaag de komst van de 37-jarige Simon Gerrans bevestigd. De viervoudig winnaar van de Tour Down Under tekent voor één jaar bij de ploeg van Teammanager Jim Ochowicz, waar hij een belangrijke rechterhand wordt voor Richie Porte en Greg van Avermaet.

Gerrans heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd, met onder meer overwinningen in Milaan – San Remo, Luik-Bastenaken-Luik en etappeoverwinningen in alle grote ronden. Volgens Ochowicz was de keuze om de Australiër naar BMC te halen niet moeilijk.

“Er zijn niet zoveel renners met de ervaring en kennis in het wielrennen als Simon Gerrans, Dus we zijn heel blij dat hij ons team in 2018 komt versterken. We verwachten dat hij het hele seizoen lang een grote rol gaat spelen in de resultaten van het Team BMC Racing,” aldus Ochowicz.

De Australische renner is op zijn beurt erg enthousiast om bij BMC een nieuw avontuur aan te gaan.

“BMC is een team waar ik altijd met bewondering naar gekeken heb. Niet alleen om de resultaten, maar ook om de professionele organisatie. Ze hebben een sterke link met Australische renners, zoals Cadel Evans in het verleden en tegenwoordig met Richie Porte, Rohan Dennis en Miles Scotson. Ik zag mezelf in de afsluitende periode van mijn carrière altijd al in de rol van wegkapitein om mijn ervaringen over te brengen. Het is waarschijnlijk te vroeg om specifieke doelen te hebben, maar ik hoop mijn seizoen in Australië te starten, waar we de titel van Porte te verdedigen hebben. Het is een race waar ik altijd goed gepresteerd heb,” aldus Gerrans.

Foto: Cor Vos