Tour of the Alps: Dennis zegeviert in ingekorte tweede rit

Rohan Dennis won de tweede etappe in de Tour of the Alps.

Tour of the Alps: Dennis zegeviert in ingekorte tweede rit
  • Rohan Dennis Rohan Dennis

Rohan Dennis was de sterkste in de tweede rit van de Tour of the Alps. In Innervillgraten was hij de beste in een sprint bergop.

De eerste etappe in de Oostenrijks-Italiaanse voorbereidingsronde op de Giro d'Italia was gewonnen door Michele Scarponi. De ervaren Italiaan van Astana boekte de eerste seizoenszege voor zijn werkgever.

In de tweede etappe kon de oud-Girowinnaar alvast vol aan de bak, want opnieuw stond er een aankomst bergop gepland. De rit was echter korter dan verwacht, want de organisatie moest door hevige sneeuwval de Brennerpass uit het parkoers schrappen.

Sprint bergop

Vier renners maakten zich na dik een half uur koers los van het peloton. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) en Simone Velasco (Bardiani-CSF) waren de bekendste namen. Niccolò Salvietti (Sangemini-MG.Kvis) en Patrick Gamper (Tirol Cycling Team) waren de andere twee.

Met nog dertig kilometer te gaan werd het kwartet gegrepen. Op de beklimming naar St. Justina ontstond een nieuwe kopgroep van vijf. Daarbij onder meer Damiano Caruso en Mikel Landa, die met Stefano Pirazzi op de slotklim naar Innervillgraten weg reden van Alexander Foliforov en Ilia Koshevoy.

Cannondale-Drapac leidde de achtervolging, voor Davide Formolo. Het koptrio werd in de slotkilometer bijgebeend, waarna Rohan Dennis met groot vertoon van macht de groepssprint won.

Foto: Cor Vos