Tsatevich verslaat Roglic in Catalonië, eindzege voor Quintana

Tsatevich verslaat Roglic in Catalonië, eindzege voor Quintana

Alexey Tsatevich heeft de slotetappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. In een sprint versloeg de Rus van Katusha LottoNL-Jumbo-renner Primoz Roglic. De eindzege gaat naar Nairo Quintana. De Colombiaan kende geen problemen in de laatste rit. 

De vroege vlucht werd gekleurd door onder andere twee Nederlanders, namelijk Maurits Lammertink en Koen Bouwman. Daarnaast maakten ook Roglic, Luis Mas, Matej Mohoric, Boris Dron, Sander Armee, Ben King, Tsatevich, Nikias Arndt, Arnaud Courteille en Kanstantin Sivtsov deel uit van de kopgroep.

Op het geaccidenteerde terrein in de lokale ronde ontstak Chris Froome de lont. Hij zorgde er weliswaar voor dat het peloton uit elkaar werd geslagen, maar leider in het algemeen klassement, Nairo Quintana, kon met hem mee. Uit die aanval van Froome ontstond wel een achtervolgende groep, met bijvoorbeeld thuisrijder Joaquin Rodriguez, Mikel Nieve en Tobias Ludvigsson. Uit de kopgroep waren Roglic en Tsatevich inmiddels op zoek naar de ritzege. De twee bouwden een mooie voorsprong uit en konden strijden voor de overwinning.

In de sprint was Tsatevich nipt sneller dan de Sloveen van LottoNL-Jumbo. Quintana kende in de laatste kilometers, mede door prima kopwerk van Winner Anacona, geen problemen en pakte daarmee het eindklassement. Alberto Contador moest weer genoegen nemen met een tweede plaats in de eindrangschikking. Het podium wordt gecompleteerd door Daniel Martin. De Ier stootte in de laatste rit Richie Porte van het podium door in een tussensprint één seconde te pakken.