Valverde heeft sterkste eindschot in Catalonië

Alejandro Valverde heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde van Catalonië. De Spanjaard van Movistar was op de slotkli...

Valverde heeft sterkste eindschot in Catalonië
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Alejandro Valverde heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde van Catalonië. De Spanjaard van Movistar was op de slotklim net iets sneller dan Daniel Martin.

Een oude vos verleert zijn streken niet, dat heeft Alejandro Valverde nog maar eens bewezen vandaag in Catalonië. We kregen vandaag een zeer actief wedstrijdbegin. Het was een dik uur wachten voor een ontsnapping ruimte kreeg van het peloton. Na 45 kilometer was het dan toch zover. Pieter Serry, Pascal Ackerman, Natnael Berhane  en Diego Rubio kregen een mooie voorgift van het peloton.

Leider Hermans lost, Valverde wint



Team Sky en Trek-Segafredo hadden echter hun zinnen gezet op de etappe. Hierdoor werd snel duidelijk dat de vroege vluchters het niet gingen uitzingen tot aan de streep. Het tempo lag hoog op de slotklim. Iets te hoog voor leider Ben Hermans, die zijn trui verloor. Door het strakke tempo had niemand echt zin in een aanval. We gingen naar een sprint met een select groepje. Valverde toonde zich hierin nipt de snelste. Daniel Martin was tweede, Adam Yates mocht ook nog mee op het podium.



Tejay Van Garderen neemt de leiderstrui over van Ben Hermans.