Over Wieler Revue

Profiel

Wieler Revue is een tijdschrift dat zich richt op de professionele wielersport en de actieve fietser. Het blad werd opgericht in 1977 en is daarmee Nederlands oudste en langstlopende wielertijdschrift, met ook in België een grote schare abonnees. We bieden de lezer achtergrondverhalen, exclusieve interviews, materiaaltesten en natuurlijk voortreffelijke fotografie. Wieler Revue verschijnt vijftien keer per jaar, verdeeld over vijf Specials en tien reguliere nummers.

Doelgroep

Wieler Revue richt zich op de brede groep wielerliefhebbers, jong en oud, die niets liever doet dan het volgen van de koers. En als het even kan zelf ook een plezierritje maakt op de fiets. Hij of zij wil elke wedstrijd volgen en blijft graag op de hoogte.

Pijlers

  • Interviews en reportages: De basis van elke editie van Wieler Revue wordt altijd gevormd door een aantal interessante, aansprekende of spraakmakende interviews en reportages. Dikwijls is dat met de huidige tenoren uit het peloton, maar Wieler Revue brengt ook regelmatig verhalen uit de rijke historie van de wielersport.
  • Fotografie: Wieler Revue brengt mooie verhalen en serveert die vergezeld van prachtige fotografie. Elk nummer openen we bijvoorbeeld met een aantal spetterende fotospreads. Het beeld wordt verzorgd door het team van Cor Vos, die over de hele wereld reist om de lezers te voorzien van fantastische beelden.
  • Actief: Wieler Revue richt zich heel nadrukkelijk ook op de actieve fietser. Zo laten we onze lezers nieuwe producten en materiaal testen, laten we oud-profs fietsen testen, brengen we nieuws en achtergronden over materiaal en presenteren we regelmatig mooie reportages over fietsregio’s in binnen- en buitenland.
  • Nationaal: Wieler Revue heeft niet alleen oog voor de ontwikkelingen in het internationale peloton, maar staat ook stil bij de nationale talenten. Die komen aan bod in het katern ‘Wieler Revue Nationaal’. En in de samenwerking met de KNWU, waarvan het ledenmagazine Wielersport de vrucht is.

Wieler Revue.nl

Waar het tijdschrift Wieler Revue stopt, gaat wielerrevue.nl verder. Op de website van Wieler Revue staan niet alleen de laatste nieuwtjes uit de wielerwereld, maar je blijft ook op de hoogte van de nieuwste trends, technieken en toerritten. Een website voor en van wielerliefhebbers.

Online
Als modern merk heeft Wieler Revue ook een plaats in het digitale peloton. Lees het laatste nieuws op onze website, bekijk onze video’s op YouTube en praat mee op Facebook en Twitter.

Top