Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Cyclocross

Dramatische slotronde nekt Mathieu van der Poel in Gavere; Wout van Aert profiteert

Wout van Aert heeft de Superprestige-veldrit in Gavere op zijn naam geschreven. De Belg kon in de laatste ronde profiteren van materiaalpech van Mathieu van der Poel.

Wout van Aert, die na zijn trainingsstage in Lucca zijn rentree maakte in de cross, dook als eerste de Oost-Vlaamse slijk in. Niet veel later was het echter Mathieu van der Poel die gezwind het commando overnam. De man die vorige week in Tábor oppermachtig naar de Europese kampioenstrui reed wist zijn Belgische opponent in de openingsfase van de veldrit echter niet af te schudden. De rest van het pak was er intussen wel aan voor de moeite.

Een foutje in ronde twee noopte de kopman van Crelan - Charles tot achtervolgen. Hoewel ook Van der Poel niet vlekkeloos was op het modderige parkoers was het verschil aan de finish al opgelopen tot 17 seconden. Hiermee leek de cross beslist.

In de laatste ronde sloeg het noodlot toe voor Mathieu van der Poel. Door een lekke band moest de Nederlander al veel tijd inleveren, maar ook met een nieuwe fiets kende hij problemen. Wout van Aert profiteerde hier optimaal van en hij snelde uiteindelijk naar de zegebloemen. Van der Poel werd pas derde, want ook Toon Aerts wist de pechvogel nog te passeren.

"Ik was niet de beste in de koers, maar winnen is winnen", waren de woorden van de winnende wereldkampioen in het flashinterview. Door zijn overwinning heeft Van Aert ook de leiding in de stand om de Superprestige overgenomen van Mathieu van der Poel. 

Top tien Superprestige Gavere

1. Wout van Aert
2. Toon Aerts
3. Mathieu van der Poel
4. Klaas Vantornout
5. Tom Meeusen
6. Lars van der Haar
7. Quinten Hermans
8. Kevin Pauwels
9. Michael Vanthourenhout
10. Vincent Bastaens

Gerelateerd nieuws