Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Cyclocross

Ellen van Loy snelt naar zege in Superprestige-veldrit Gavere

Ellen van Loy heeft de Superprestige-veldrit in Gavere gewonnen. De Belgische van Telenet - Fidea rekende in de slotronde af met Nikki Brammeier.

De modder was voor het eerst dit seizoen op de afspraak in de Superprestige. In de Gaverse slijk voelde Ellen van Loy zich in haar element. Zij nam in de eerste ronde het voortouw. Samen met Nikki Brammeier (gisteren winnares van de cross in Niel) pakte de Belgische in de openingsfase een aantal tellen voorsprong op een groepje met Sanne Cant, Kim van de Steene, Sophie de Boer en Annemarie Worst. 

Maud Kaptheijns, laureaat van alle vier voorgaande wedstrijden om de Superprestige, volgde op enige achterstand. In het verhaal van de wedstrijd vervulde ze een bijrol. Ze behield desondanks de eerste plaats ni het klassement, al naderde Sanne Cant wel tot op twee punten. In het interview direct na de finish hintte een geëmotioneerde Kaptheijns op een mogelijke rustperiode. 

De hoofdrol werd opgeëist door de twee vooraan. De Britse Brammeier en de Belgische Van Loy speelden een hele tijd haasje-over. Bij het ingaan van de laatste ronde had dit duo 21 seconden voorsprong verzameld op de sterke Van de Steene, die ondertussen als eenzame nummer drie rondreed. 

Brammeier voerde de forcing in de laatste omloop. De renster van Boels - Dolmans zette Van Loy onder druk, maar de Telenet - Fidea-renster kon steeds opnieuw aansluiten. Van Loy speelde in de laatste hectometers alles of niets. Het werd alles, daar Brammeier de verselling van de taaie 37-jarige niet meer kon beantwoorden. Van Loy tekende voor een knappe zege in de Superprestige.

Top tien Superprestige Gavere

1. Ellen van Loy
2. Nikki Brammeier
3. Kim van de Steene
4. Alice Maria Arzuffi
5. Sanne Cant
6. Sophie de Boer
7. Christine Majerus
8. Jolien Verschueren
9. Annemarie Worst
10. Katherine Compton

 

Gerelateerd nieuws