Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Cyclocross

Hechting aan rechterknie noopt Mathieu van der Poel tot rust

Mathieu van der Poel zal in ieder geval tot donderdag niet op de fiets zitten. Dat is het verdict na een bezoek aan dokter Toon Claes in Herentals.

Bij de Superprestigecross in Gavere, waar de renner van Beobank - Corendon in de laatste ronde de zege verspeelde, raakte Van der Poel geblesseerd aan de rechterknie, die intussen is gehecht. "Donderdag ga ik opnieuw op consultatie en dan springt het licht hopelijk op groen", zegt de Nederlander op de site van zijn ploeg over de kwetsuur.

In de Gaverse cross, die uiteindelijk gewonnen werd door Wout van Aert, had de Europees kampioen te kampen met diverse lekke banden. Materiaalpech na een schuiver in de laatste ronde kostte hem definitief de zege. "Noem het maar een halve schuiver. Ik viel niet echt, maar mijn knie raakte wel een steen. Goed voor een gapende wonde. Ik had vrijwel meteen door dat het gehecht moest worden."

Van der Poel trok naar Herentals om de wonde te laten hechten. "Het was belangrijk om alles eerst goed proper te maken", vervolgt hij. "Toon Claes heeft dat prima gedaan en hij heeft vervolgens de wonde gehecht. Om het genezingsproces niet in de weg te staan, mag ik tot donderdag niet fietsen. Dan volgt een nieuwe consult en krijg ik hopelijk groen licht zodat ik zondag in Bogense kan starten."

In de Deense wereldbekercross hoopt Van der Poel zijn leiderstrui te verdedigen.
 

 

Gerelateerd nieuws