Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Cyclocross

Sanne Cant slaat dubbelslag in Hoogstraten

Sanne Cant heeft voor de derde keer in haar carrière de Aardbeiencross in Hoogstraten gewonnen. De regerend wereldkampioene kwam net als gisteren na een solo als eerste over de streep.

Voor aanvang van de voorlaatste manche om de Superprestige stonden Maud Kaptheijns en Sanne Cant exact gelijk in punten. De Nederlandse knalde als eerste het modderige veld in, maar niet veel later begon Cant aan haar solonummer. De renster van IKO-Beobank tekende na een minuut of veertig voor haar achttiende seizoenszege. 

Kaptheijns reed zo goed als de hele cross op een goede halve minuut van Cant in de rondte. Aanvankelijk nam ze onder meer Ellen Van Loy, Annemarie Worst, Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado op sleeptouw, maar ze wist zich al snel van dit groepje los te maken. In de slotfase drong Helen Wyman nog aan, maar de Britse kon Kaptheijns uiteindelijk niet passeren.

De renster van Crelan-Charles heeft dankzij haar tweede plaats nog uitzicht op de eindzege in het klassement. Met nog één manche voor de boeg heeft Sanne Cant namelijk 92 punten. maar Kaptheijns volgt op slechts één punt van de wereldkampioene. Volgende week in Middelkerke is alles dus nog speelbaar. Annemarie Worst (ERA-Circus) verdedigde haar derde plaats in het klassement dankzij een vijfde stek in de daguitslag.

Top tien Superprestige Hoogstraten

1. Sanne Cant
2. Maud Kaptheijns
3. Helen Wyman
4. Ceylin del Carmen Alvarado
5. Annemarie Worst
6. Alice Maria Arzuffi
7. Kim van de Steene
8. Nikki Brammeier
9. Elle Anderson
10. Loes Sels

Gerelateerd nieuws