Door: Tim de Vries
Eindstreep

Eindstreep: De dag van Spilak, Dennis, Majka, Bennett, Kittel, Gonçalves, Van Aert en vele anderen

Het wielernieuws van zondag 18 juni.

De samenvatting van een drukke zondag in wielerland.

Dennis ongenaakbaar in slottijdrit Ronde van Zwitserland

In Schaffhausen stond er vanmiddag een tijdrit van 28,6 kilometer op het programma. De daguitslag was het BMC Racing Team behoorlijk gunstig gezind. De ploeg bezet namelijk alle drie de plekken op het podium. Rohan Dennis is de allerbeste. Hij werkt de tijdrit af aan een gemiddelde van boven de 47 kilometer per uur.

Spilak blijft leider in Helvetia

In de top van het algemeen klassement zien we weinig verandering. Simon Spilak rijdt een meer dan degelijke tijdrit en verdedigt zijn voorsprong op Damiano Caruso met verve. De Sloveen is dan ook de eindwinnaar van de 81e Ronde van Zwitserland. 

Marcel Kittel besluit Ster ZLM Toer met ritzege

De etappe, een rit in en om Oss, wordt gewonnen door Marcel Kittel. Het Duitse sprintkanon wint na goed 181 kilometer fietsen door het Brabantse land de massaspurt voor Dylan Groenewegen (LottoNL - Jumbo) en André Greipel (Lotto - Soudal).

José Gonçalves brengt Katusha Alpecin tweede eindoverwinning van de dag

Het algemeen klassement van de Ster ZLM Toer is dit jaar gewonnen door José Gonçalves. De gele leiderstrui van de Portugees van Katusha Alpecin kwam in de slotrit niet meer in gevaar. In de groep achter de winnende Kittel komt José Gonçalves goed omringd als eindwinnaar over de meet.

Dubbel feest voor Bora - Hansgrohe in Slovenië

De leidende positie van Rafal Majka is in de slotrit van de ronde van Slovenië niet meer in gevaar gekomen. De Pool van Bora - Hansgrohe verdedigde in de nagenoeg vlakke rit naar Nove Mesto met succes zijn zeven seconden voorsprong op Giovanni Visconti.

De laatste zegebloemen gingen naar Majka's ploeggenoot Sam Bennett. In een rechtstreeks duel met Mark Cavendish heeft de Ier de overhand. 

Sylvan Dillier pakt klassement Route du Sud; Tom Scully verrast peloton in slotetappe

Ook de Route du Sud kwam vandaag tot een einde. De 27-jarige Australische renner van Cannondale - Drapac maakte in de laatste etappe onderdeel uit van een kopgroep die op het ciruit van Nogaro het peloton wist te verrassen. De jagende meute komt tot op het achterwiel van de groep, maar weet de naar de zege sprintende Scully niet meer te achterhalen.

Even daarachter verdedigt Sylvan Dillier (BMC) met succes zijn voorsprong van één seconde op de Ecuadoraan Richard Carapaz van Movistar.

Elfstedenronde terug van weggeweest; Wout van Aert verslaat Mathieu van der Poel

Na goed tweehonderd kilometer koers door West-Vlaanderen is Wout van Aert de opvolger van Rudy Patry, die in 1989 voor het laatste de Elfstedenronde won. Van Aert is in Brugge in sprint met een selecte groep de beste voor Mathieu van der Poel (Beobank - Corendon) en Lawrence Naesen (WB Veranclassic Aqua Protect).

Foto's: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws