Door: Arne Temmerman
Eindstreep
3

Eindstreep: Wat gebeurde er op 20 april?

Wat gebeurde er op 20 april? Eindstreep somt het voor je op!

Zoals elke avond somt Eindstreep het belangrijkste wielernieuws van de dag voor je op.

Vandaag in de headlines:

Montaguti wint vierde etappe Tour of the Alps

De start van de vierde rit in Tour of thé Alps lag vandaag in Bolzano, aankomen deden de renners in Cles. Onderweg lagen enkele beklimmingen te wachten. Een uitgelezen etappe voor vroege vluchters om voor de zege te strijden. En zoiets moet je maar eenmaal tegen Stefano Pirazzi zeggen. De eeuwige aanvaller van Bardiani-CF kreeg vier medevluchters mee en samen bouwden ze een mooie voorsprong uit.

Op zes kilometer van het einde bleef alleen Pirazzi, neo-prof Kilian Frankinky en Hubert Dupont over. De laatste was weggereden uit het peloton. De drie hadden een voorgift van één minuut op het peloton en leken onder elkaar te gaan strijden voor de ritoverwinning. Vier kilometer later was de voorgift van de vluchters al geslonken tot 15 seconden. De vluchters werden alsnog opgeraapt. We kregen een sprint van een uitgedunde groep en daarin toonde Matteo Montaguti zich de snelste. Geraint Thomas blijft leider.

Valgren Andersen moet passen voor Luik-Bastenaken-Luik 

Michael Valgren Andersen maakt het goed na zijn gruwelijke valpartij in de Waalse Pijl. De renner van Astana heeft geen breuken opgelopen. "Gezien de omstandigheden heb ik veel geluk gehad", reageerde de pechvogel via Twitter. Toch komt Luik-Bastenake-Luik te vroeg voor de Deen. Zijn lichaam moet eerst volledig herstellen van de harde klap. 

Simon Yates wisselt van Giro naar Tour

Simon Yates gaat in plaats van de Giro d'Italia, de Tour de France betwisten. De Brit gaat in de Ronde van Frankrijk voor een goed klassement aan de zijde van Esteban Chaves. Oorspronkelijk ging Simon Yates voor een goed klassement in de Giro. Esteban Chaves kreeg het kopmanschap in de Tour toebedeeld. Maar eerder dit seizoen liep Chaves een knieblessure op, en dat herstel gaat niet naar behoren. Hierdoor ziet Orica-Scott af van het plan om Chaves als enige kopman te laten starten in de Tour.

Ruffoni zegeviert in Ronde van Kroatië

De Italiaan Nicola Ruffoni was vandaag de snelste in de derde etappe van de Ronde van Kroatië. Vandaag stond de langste etappe in Kroatië op het programma. Acht renners kleurden de vlucht van de dag. Tegen beter weten in, de vluchters gaven nooit de indruk voor de zege te kunnen strijden. Op vier kilometer van de streep werden de laatste vluchters opgeraapt. In de aanloop naar de onvermijdelijke massasprint waren er nog een paar valpartijen, waarbij Modolo het grootste slachtoffer was. Uiteindelijk beschikte Bardiani-CSF Inox over de beste lead-out. Ruffoni maakte vervolgens dankbaar het werk van zijn ploeggenoten af. Kristijan Đurasek blijft de eigenaar van de leiderstrui.

Hofland mag naar de Giro d'Italia

Eindigen doen we met een landgenoot. Moreno Hofland mag zich namelijk opmaken voor de Giro. De Brabander zal uitgespeeld worden als lead-out voor André Greipel. "Ik heb vorig jaar bewust voor Lotto-Soudal gekozen om hier ervaring op te doen door met een topsprinter te rijden", zegt Hofland tegenover De Telegraaf. In de aankomende Ronde van Romandië mag Hofland voor eigen rekening rijden.

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws