Door: Matthijs Klerkx

Lunch: Crotone-trainer fietst heel Italië door na verloren weddenschap

Soms heeft het verliezen van een weddenschap een mooi verhaal.

Lekker voor bij de lunch: het verhaal van Davide Nicola, de trainer van het Italiaanse Crotone, en zijn fietstocht door Italië.

Hoe het verhaal begon? Op 1 april stond de Calabrische voetbalclub Crotone, die vorig jaar promoveerde vanuit de Serie B naar het hoogste niveau van het Italiaanse voetbal, nog stijf onderaan in de Serie A.

Na 29 wedstrijden had de club namelijk 14 punten gepakt. Davide Nicola, trainer van de blauw-rode formatie, sloot een weddenschap af. Als Crotone zich zou handhaven in de Serie A - drie clubs degraderen rechtstreeks - zou Nicola heel Italië doorfietsen. 

Waar concurrenten Empoli, Palermo en Pescara veel punten lieten liggen in de laatste 9 wedstrijden van de competitie, won Crotone 6 keer. Op de laatste speeldag won Palermo, al gedegradeerd als de nummer 19 in de stand, van Empoli. Dat stond voor de laatste speeldag 17de. Crotone won thuis van Lazio Roma en handhaafde zich. Zo moest Nicola zich aan de fietstocht wagen.

1300 kilometer door Italië. Vanuit Crotone, in het zuidoosten van Italië, naar Vigone, in het noordwesten. "Het was een mooie tocht", zei Nicola toen hij vorige week aankwam in Vigone. "Een beetje een sprookje. Ik zal moe zijn, maar heb mijn doel behaald." Volgend seizoen een nieuwe weddenschap?

Foto: Crotonenews

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws