Door: Redactie Wieler Revue Fotografie: Cor Vos
Milaan-Sanremo

Kittel en Sagan klaar voor Milaan-Sanremo; Gaviria en Bouhanni missen La Primavera

De Duitse topsprinter Marcel Kittel staat zaterdag voor het eerst in zijn carrière aan de start van Milaan-Sanremo. Kittel, die in Tirreno-Adriatico zijn eerste zeges van 2018 wist te boeken, voert in La Primavera zijn ploeg Katusha Alpecin in.

Op weg naar Sanremo wordt Kittel ondersteund door Nathan Haas, Maxim Belkov, José Gonçalves, Nils Politt, Simon Špilak en Rick Zabel, wiens vader Erik Milaan-Sanremo maar liefst vier keer wist te winnen.

Eindelijk raak voor Sagan?

Peter Sagan deed al zeven keer mee aan La Classicissima. Zijn slechtste uitslag? Een zeventiende plaats bij zijn eerste deelname. Maar winnen zat er nog niet in voor de drievoudig wereldkampioen. Een tweede plaats was voor hem vooralsnog het hoogst haalbare.

Sagan krijg in de bijna driehonderd kilometer lange koers zijn broer Juraj mee als trouwe knecht. Ook Cesare Benedetti, Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Daniel Oss en Andreas Schillinger tekenen zaterdagochtend het startblad voor het kasteel van Sforzesco in Milaan. 

Fernando Gaviria

Fernando Gaviria zou normaliter als één van de belangrijkste tegenstanders van Kittel en Sagan aan de start van Milaan-Sanremo verschijnen, maar zijn valpartij in de voorlaatste etappe in Tirreno-Adriatico  de Colombiaan die een breuk in zijn linkerhand overhield aan een val in de voorlaatste rit van Tirreno-Adriatico.

Vandaag wordt Gaviria geopereerd aan zijn fractuur. Na de ingreep in het AZ Herentals is duidelijk hoe lang Gaviria niet kan koersen. "Het is hartverscheurend om Milano-Sanremo te moeten missen! De vorm was erg goed en ik keek uit naar de koers van zaterdag", laat de onfortuinlijke Colombiaan weten in het persbericht van Quick-Step Floors.

Bronchitis nekt Bouhanni

Ook Nacer Bouhanni is zaterdag niet van de partij in La Primavera. Zijn ploeg Cofidis geeft aan dat de Franse sprinter onvoldoende hersteld is van de bronchitis die hem in Parijs-Nice tot opgeven noopte. Bouhanni eindigde de afgelopen drie edities van het Italiaanse monument steevast bij de eerste tien.

Gerelateerd nieuws