HomeNieuwsVan Aert klasse apart in Fiuggi, Aerts valt uit na crash tegen...

Van Aert klasse apart in Fiuggi, Aerts valt uit na crash tegen boom

Wout Van Aert heeft nog maar een overwinning behaald. De wereldkampioen was beste in de wereldbeker van Fiugi. Toon Aert...

Wout Van Aert heeft zijn vertrouwen opgekrikt door de wereldbekercross van Fiuggi te winnen. De renner van Veranda’s Willems-Crelan reed zo’n beetje de gehele wedstrijd solo. Marcel Meisen en Tom Meeusen werden respectievelijk tweede en derde. Van Aert is door zijn overwinning ook verzekerd van het wereldbekerklassement. 

Toon Aerts vuurde zich als een katapult af bij de start. De Europees kampioen had na een rondje al tien seconden voorsprong op een groepje met onder anderen Van Aert. De wereldkampioen werd een tijdje opgehouden, maar op de gladde stukken wist hij een gat te slaan met zijn metgezellen en kon hij de achtervolging op zijn landgenoot inzetten. Aangezien Aerts weinig risico nam op de gladde looppassages, dichtte Van Aert het gaatje binnen een ronde.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel ontpopte Aerts zich in het begin als grootste concurrent van Van Aert, maar lang kon hij het wiel niet houden. Aerts werd dusdanig onder druk gezet dat hij foutjes ging maken. Achter Van Aert vormde zich een groepje met Meeusen, Aerts en Michael Vanthourenhout. Het trio kon de veelvraat uit Herentals echter niet meer bedreigen. De strijd om de podiumplekken was er een op het scherpst van de snede.

Valpartij Aerts

Vanthourenhout lag een tijdje op de tweede plaats, maar viel terug na problemen op het gladde parkoers. Ook Aerts kende problemen, maar die waren een stuk serieuzer van aard. Hij kwam ten val in een steil en glad stuk naar beneden. Daarbij raakte hij met zijn linkerschouder een boom. Aerts greep direct naar zijn arm en kon zijn race niet vervolgen.

Uiteindelijk kwam Meisen verrassend bovendrijven als best of the rest. De Duitse kampioen reed in de voorlaatste ronde weg bij zijn rivalen. Hij strandde op een kleine twintig seconden. Bij de beloften ging de overwinning ook naar een Belg, want daar toonde Eli Iserbyt zich de beste.

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Meer zoals dit

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...