AGR voor vrouwen live op tv

De Amstel Gold Race krijgt vanaf volgend jaar een dameskoers met Leontien van Moorsel als koersdirectrice en een live-ui...

AGR voor vrouwen live op tv

De Amstel Gold Race krijgt vanaf volgend jaar een dameskoers met Leontien van Moorsel als koersdirectrice. De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt op zondag 16 april 2017 verreden, op dezelfde dag als de mannenwedstrijd, en wordt gedeeltelijk live uitgezonden bij de NOS.

De organisatie heeft een bidbook voor de Amstel Gold Race Ladies Edition ingediend bij de UCI. De internationale wielerbond maakt komende week de kalender voor de UCI World Tour bekend. "Met de rijke historie van de Amstel Gold Race en het aantrekkelijke parkoers ga ik er van uit dat de UCI de Amstel Gold Race Ladies Edition al in 2017 zal opnemen in de kalender van de UCI WorldTour", aldus koersdirecteur Leo van Vliet.

Leontien van Moorsel is aangesteld als koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition. Van Moorsel: "Ik vind het geweldig dat we ons met de Amstel Gold Race Ladies Edition kunnen aansluiten bij de enige Nederlandse voorjaarsklassieker. De organisatie staat, het parkoers door de Limburgse heuvels is spectaculair en het publiek is hier altijd fantastisch. Ik kijk nu al uit naar april en weet zeker dat de dames er een spannende race van maken!"

Op zondag 16 april start de Amstel Gold Race Ladies Edition net als de mannenwedstrijd vanaf de Markt in Maastricht. Het parkoers leidt de dames grotendeels over hetzelfde parkoers als de mannen via een aantal grote lokale ronden met beklimmingen van de Bemelerberg en de Cauberg. De finish ligt na zo’n 125 kilometer op de Rijksweg tussen Vilt en Berg en Terblijt.

De NOS zal ook de komende vier jaar live verslag doen van de Amstel Gold Race op radio en tv. Vanaf de eerste editie is de Amstel Gold Race Ladies Edition onderdeel van de uitzending.

Foto: Amstel Gold Race