Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Nieuws

Alexandre Geniez en Christophe Laporte zetten zegeteller op drie

Alexandre Geniez heeft de Ronde van de Provence gewonnen. De Fransman van AG2R La Mondiale verdedigde in de slotrit van de Franse vierdaagse zijn leiderstrui met succes.

Al in de proloog liet Geniez zijn benen spreken. Hij greep de eerste leiderstrui op het circuit van Le Castellet, waar de Formule 1 dit jaar weer naar terugkeert, door te winnen. Hoewel hij het kleinood kwijtraakte aan Christophe Laporte greep hij gisteren op de Col de l'Espigoulier opnieuw de macht. Het bleek ook genoeg voor eindwinst, want in de slotrit naar Marseille kwam zijn positie niet in het gedrang. Tony Gallopin en Rudy Molard namen genoegen met de plaatsen twee en drie.

Voor de in Rodez geboren Geniez staat het aantal seizoenszeges daarmee op drie. Eerder dit seizoen won hij al de Grand Prix Cycliste la Marseillaise. 

Op de Marseillaanse promenade stond er ook nog een ritzege op het spel. Na 167 kilometer haalde Christophe Laporte het op overtuigende wijze in de groepssprint. Pierre Barbier (Roubaix Lille Métropole) en Jonas Van Genechten (Vital Concept Cycling Club).

Voor de rappe Franse Cofidis-renner betekende dit eveneens zijn derde seizoenszege. Hij won al de tweede rit in de Ronde van de Provence. In de Ster van Bessèges won hij ook de tweede etappe.


 

Gerelateerd nieuws