Becking opent seizoen ondanks pech sterk op Cyprus

Becking opent seizoen ondanks pech sterk op Cyprus

Hans Becking is prima de winter uitgekomen. Dat heeft de 28-jarige mountainbiker van Betch.nl-Superior tijdens de Sunshine Cup op Cyprus wel laten zien. Becking finishte zondag in laatste cross-country rit als tiende in een sterk veld. In het eindklassement werd de inwoner van het Belgische Wetteren zeventiende. Een vertekend beeld, aangezien Becking een goede klassering verspeelde met een lekke band in de derde etappe.

“Ondanks de pech ben ik heel tevreden met dit resultaat”, vertelde Becking over de race waarin veel toppers zich voor het eerst echt testen. “In de laatste rit had ik goede benen. Ik verprutste mijn start een beetje, maar ik kon daarna goed opschuiven.”

De eindzege in de Sunshine Cup ging naar de Zwitser Florian Vogel. Hij won de proloog met overmacht, consolideerde in de twee ritten in lijn en sloot af met een overwinning in de laatste crosscountry-rit. De Braziliaan Henrique Avancini werd tweede, de derde plek was voor de Fransman Stephane Tempier. De Brit Grant Ferguson van Betch.nl-Superior, verrassend winnaar van de tweede etappe, werd zevende in het eindklassement.

Achter Becking was Milan Vader op de 25e plek in het eindklassement de tweede Nederlander. De eerstejaars belofte van KNWU Team MTB reed een constante vierdaagse en gaf nog geen half uur toe op Vogel. Jeroen Boelen (Betch.nl-Superior) finishte als 56e, 25 seconden daarachter werd Wiebe Scholten (KNWU Team MTB) 57e.

Anne TerpstraBij de vrouwen werd Anne Terpstra in de laatste etappe zesde, op net geen vijf minuten achterstand van winnares Annika Langvad. De mountainbikester van Team Habitat verzekerde zich daarmee van een plek in de top tien van het klassement. Terpstra werd achtste, op bijna een half uur achterstand van Langvad. De Francaise Margot Moschetti van Betch.nl-Superior eiste de tweede plek voor zich op, voor de Zwitserse Jolanda Neff.