Door: Matthijs Klerkx Fotografie: Cor Vos
Nieuws

Wellens soleert naar winst in Brabantse Pijl

De Brabantse Pijl is bijgeschreven op de erelijst van Tim Wellens. De 26-jarige Belg kwam in Overijse solo over de meet.

Na de kasseiklassiekers was het in de Brabantse Pijl weer tijd om ons op te maken voor de Ardennen-klassiekers. Maar bij de start in Leuven was daar in eerste instantie geen aandacht voor. De afgelopen zondag tijdens Parijs-Roubaix overleden Michael Goolaerts (23) - die naar bleek een hartaanval kreeg voordat hij viel - werd herdacht, met de renners van Vérandas Willems-Crélan in de soort belangstelling die zij zelf ook liever niet zouden hebben gehad.

Eens de koers op gang was, kwam een groep van 7 renners op kop te liggen. Daarbij Dries De Bondt, die de overleden Goolaerts als ploeggenoot wilde eren. De 7 reden een voorsprong van 8 minuten bijeen, voordat de finale kon losbarsten. Jack Haig en Tosh Van Der Sande vielen aan en koersten lange tijd een halve minuut voor het peloton uit.

Daarin werd op iedere helling uit het plaatselijke parkoers rond Overijse wel aangevallen, maar zoals vaker in deze wedstrijd kon er nooit een echt groot verschil worden gemaakt. Zelfs toen favorieten Sonny Colbrelli, Bryan Coquard, Dylan Teuns en Tim Wellens vroeg in de slotronde demarreerden, gebeurde er niet veel.

Op iets minder dan acht kilometer van de streep maakte Wellens vanuit een kleiner groepje optimaal gebruik van het zog van een koersmotor. Die trok hem zomaar richting een voorsprong van dik 20 seconden op het peloton der favorieten. Op de Ijskelderlaan en de aankomsthelling Schavei kon de Belgisch Limburger zijn voorsprong behouden. Voor de renner van Lotto Soudal is het zijn vierde seizoenszege.

Gerelateerd nieuws