Broertjes Yates naar de Tour

Broertjes Yates naar de Tour

Zowel Adam als Simon Yates rijdt dit jaar de Tour de France, zo zegt Orica-GreenEdge-ploegleider Matthew White tegen Cyclingnews. Simon Yates reed vorig jaar de Tour al, maar gaf er in de zestiende etappe de brui aan. Adam Yates ging naar de Vuelta en beëindigde die als 82e.

,,Ze wisten in november al dat ze waarschijnlijk mochten starten en bereiden zich dus optimaal voor. Ze gaan ons geweldige perspectieven bieden in het tweede gedeelte van de Tour", aldus White. De ploegleider zegt dat Orica-GreenEdge in de Tour alleen de focus legt op etappeoverwinningen.

,,De Yates-broers behoren tot onze beste klimmers, daarom dat we ze naar de Tour sturen. Ze zijn er klaar voor. Ze zijn hongerig en zelfverzekerd", vertelt de sportief directeur. In de voorbereiding rijdt de tweeling geen enkele koers samen. ,,Ze zijn twee belangrijke pionnen voor de Tour, dus ik wil ze allebei kopman laten zijn in verschillende koersen", besluit White. Simon Yates werd vorige week nog vijfde in het eindklassement van de Ronde van het Baskenland.