Cancellara: "Sanremo een loterij, maar mijn kansen zijn goed"

Cancellara: "Sanremo een loterij, maar mijn kansen zijn goed"

Fabian Cancellara toonde gisteren in de Tirreno-Adriatico weer even zijn tijdrijderscapaciteiten. De Zwitser was de snelste in de straten van San Benedetto del Tronto. De volgende race is Milaan-Sanremo, een koers waar Cancellara vertrouwen heeft in een goed resultaat. 

Zaterdag staat er met Milaan-Sanremo het eerste monument op de koerskalender. Het wordt voor Fabian Cancellara de tiende deelname aan La Primavera, maar ook de laatste.

"Het wordt een emotioneel moment in Milaan, natuurlijk", zegt Cancellara tegen VeloNews. "Het is de laatste keer dat ik aan de start sta van Milaan-Sanremo. Maar aan de andere kant weet ik dat ik die koers een keer eerder gewonnen heb."

Naast Cancellara zijn er nog tal van favorieten, zoals Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Michael Matthews en Alexander Kristoff. Maar Spartacus is overtuigd van zijn kansen op Milaan-Sanremo voor de tweede maal te winnen.

"Het is de meest onvoorspelbare race, een loterij", vervolgt Cancellara. "Met of zonder Le Manie, met of zonder de kou en de wind... Je moet vooral op instinct en ervaring koersen in deze wedstrijd. Maar voor mij is Sanremo de grootste loterij van het hele koersjaar."